Karkinnälkäiset, ottakaa päivämäärä ylös! Penkkareita juhlitaan taas ensi kuussa Pirkkalassa

ABIT pääsevät pian taas juhlimaan lukulomalle lähtöä. Kuvassa Pirkkalan lukiolaisia valmistautumassa penkkariauton lähtöön vuonna 2022. Tuolloin penkkariajelua myöhäistettiin perinteiseltä ajankohdaltaan helmikuulta maaliskuulle koronatilanteen vuoksi. Kuva: Sanni Harmanen

LUKIOISSA kautta maan eletään jälleen odotuksentäyteisiä viikkoja, kun kevätlukukauden suuret kohokohdat lähestyvät. Helmikuussa juhlitaan peräkkäisinä päivinä penkinpainajaisia ja vanhojen tansseja.

Kolmannen vuoden opiskelijat eli abiturientit juhlistavat koulutyön päätöstä ja lukulomille lähtöä penkkariajelulla torstaina 8. helmikuuta. Pirkkalan lukion abit ovat perinteisesti tehneet kuorma-autojen kyydissä kierroksen kuntakeskuksessa ja sen tuntumassa ennen suuntaamista Tampereen keskustaan. Esimerkiksi lukion lähistöllä ja Suupantiellä on kuntalaisille hyviä paikkoja seurata värikkäästi pukeutuneiden abien matkaanlähtöä ja kerätä talteen näiden heittämiä karkkeja.

PERJANTAINA 9. helmikuuta valokeilaan pääsevät lukion toisen vuoden opiskelijat, jotka ottavat haltuun uuden asemansa koulun vanhimpina. Vanhojen tansseissa pukeudutaan parhaimpiin ja näytetään perheenjäsenille ja muille läheisille tanssiharjoitusten tuloksia.

Toisin kuin penkkariajelun seuraaminen, vanhojen tanssien yleisöön pääsevät Pirkkalassa vain kutsuvieraat.