Odotuksissa on seikkailuja ja kansainvälisiä kavereita, kun Pirkkalan Pirkkojen Vaivaispäästäiset matkaa Liettuaan – ”Katsottiin listalta realistisin ja halvin kohde ja päätettiin lähteä sinne”

Liettuan jamboreelle osallistuu reilut 3000 partiolaista. Pirkkalan ryhmä on tiettävästi ainoa ryhmä Suomesta.

IIDA Silén (vas.), Lotta Ilola, Peppi Vainio ja Aino Ilola osallistuvat heinäkuussa Liettuan jamboreelle, joka kulkee nimellä Between Three Waters. Kuva: Minna Veiranto

PARTIOLIPPUKUNTA Pirkkalan Pirkkojen vaeltajavartio Vaivaispäästäisten matka Liettuaan alkoi viime lauantaina, ja tämän jutun ilmestyessä leiri on jo täydessä käynnissä Klaipedassa. Leirille osallistuu reilut 3000 partiolaista, ja tiettävästi Vaivaispäästäiset ovat ainoat Suomesta.

”Yksi meidän partiokaveri Amerikoista laittoi meille listaa, mille kaikille jamboreille hän on osallistumassa tänä kesänä ja kysyi, että tullaanko me jollekin niistä mukaan. Siinä kohtaa muistettiin, että vaeltajien ohjelmassahan on ulkomaanreissu ja että me voitais tehdä se nyt. Sitten me katsottiin listalta realistisin ja halvin kohde ja päätettiin lähteä sinne”, kertovat Vaivaispäästäiset innokkaasti.

Jamboreen lisäksi reissuun kuuluu myös Liettuaan tutustumista. Vaivaispäästäiset matkustavat junalla Vilnasta Liettuan halki leiripaikkaan Klapeidaan. Takaisin tullessa on yksi päivä varattu Vilnaan tutustumiselle ennen lentoa takaisin Suomeen.

VAIVAISPÄÄSTÄISET ovat valmistelleet reissua pitkin kevätkautta. Siihen on kuulunut monenlaisten suunnittelua, asioiden selvittelyä, matkojen varaamista, matka-apurahojen hakemista, monenlaiseen varautumista, varainhankintaa unohtamatta kaikkea hauskaa teeman ympärillä.

”Yhdellä kerralla opeteltiin liettuan perussanastoa ja yhdellä kokkailtiin liettualaista ruokaa, tänään tehdään vielä nimilaput, käydään hakeen teltta sekä tehdään pienet Suomen liput teltalle”, kertovat Vaivaispäästäiset iloisina.

Leirillä Vaivaispäästäiset ovat neljänä päivänä vapaaehtoistyöntekijöinä ohjelmapisteissä rastiradalla ja melontaohjelmassa.

”Muina päivinä on vapaata ja muuta ohjelmaa. Siellä on esimerkiksi strategiapeli, hyvä teko -päivä ja jokin järjestöpäivä. Lisäksi yhtenä päivän koko leiri lähtee vaeltamaan.”

”Suurleirit ja partion kv-asiat on partion parhaita asioita.”

Minna Veiranto
Kirjoittaja on Partiolippukunta Pirkkalan Pirkkojen viestintävastaava.