Pirkkalan Hippo-kisat on peruttu alle viikko ennen tapahtumaa – ”Tässä vaiheessa kautta porukka ei repeä loputtomiin”

Hippo-kisat oli tarkoitus pitää ensi viikon tiistaina.

Hippo-kisoja ei pidetäkään tiistaina Pirkkalassa. Arkistokuva kisoista vuodelta 2015.
PIRKKALAN ensi viikon Hippo-kisat on peruttu. Lapsille tarkoitetut urheilukisat oli määrä järjestää ensi viikon tiistaina, ja niihin oli jo ehtinyt ilmoittautua osallistujia.

Hippo-kisoja järjestää Osuuspankki yhdessä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Pirkkalassa kisojen kumppanina toimii Pirkat.

Pirkkain toiminnanjohtaja Sini Rönnqvist kertoo, että tänä vuonna seurasta ei löytynyt tarpeeksi vapaaehtoisia, jotta kisat olisi voitu järjestää.

”Siihen se pitkälti kulminoituu. Porukkaa, joka on kisoja pyörittänyt, huolehtinut ensiavusta, järjestyksenvalvonnasta ja kahviosta, ei nyt löytynytkään”, Rönnqvist sanoo.

Vapaaehtoisia yritettiin etsiä lisää viime hetkiin asti. Rönnqvist kertoo, että päätös kisojen peruuttamisesta tehtiin eilen torstaina.

”Vielä keskiviikkoiltana keskustelin Whatsappissa eri tahojen kanssa, löytyisikö lisää ihmisiä. Tässä vaiheessa kautta porukka ei repeä loputtomiin, kun kaudet ovat käynnistymässä, porukka järjestää muitakin talkoita ja tulossa on lentopallon Pirkat-turnaus.”

Rönnqvistin mukaan Osuuspankki on tiedottanut kisojen peruuntumisesta ilmoittautuneille.

Tämä ei ole vain mokkapalatapahtuma.

Sini Rönnqvist
RÖNNQVIST aloitti Pirkkain toiminnanjohtajana tänä vuonna, joten hänellä itsellään ei ole kokemusta Hippo-kisojen järjestämisestä. Hänen tietojensa mukaan aiempina vuosina kisojen vapaaehtoiset ovat tulleet pitkälti yhden Pirkkain joukkueen sisältä.

”Ja kun joukkueesta osa on lopettanut ja joukkueeseen on tullut muutoksia, sieltä ei ole löytynyt tarvittavaa määrää porukkaa järjestäjiksi.”

Keskusurheilukentän vieressä oleva rakennustyömaa olisi myös tuonut haasteita logistiikkaan ja parkkeeraukseen. Sekin vaikutti osaltaan kisojen perumispäätökseen.

”En osaa tarkkaan sanoa, montako kymmentä vapaaehtoista kisoihin olisi tarvittu. Jos kisoihin osallistuu 300–400 lasta, vanhempia on paikalla helposti tuplasti. Jos osallistujia on tuhatkunta, jo pelkästään järjestyksenvalvontapuolen on oltava kunnossa. Tämä ei ole vain mokkapalatapahtuma”, Rönnqvist toteaa.

RÖNNQVIST korostaa, että Pirkat aikoo jatkaa kisojen järjestämistä tulevaisuudessa. Ensi vuonna tarkoitus on järjestää ainakin yhdet Hippo-kisat. Kisojen suosio on kasvanut Pirkkalassa viime vuosina.

Hippo-kisoja järjestetään kahdenlaisia: talvella hiihdetään Hippo-hiihtoja ja kesällä kisaillaan yleisurheilun Hippo-kisoissa.