Millaisen haluaisit Loukonlahteen suunnitellun liikuntapuiston alueesta? Kunta kaipaa ideoita

Loukonlahden liikuntapuiston rakentamisaikataulu on avoin.

Asemakaavassa on hahmoteltu, miltä tuleva Loukonlahden liikuntapuisto voisi valmistuessaan näyttää. Kuva: Pirkkalan kunta
PIRKKALAN Loukonlahteen suunnitellaan uutta liikuntapuistoa, johon liittyviä ajatuksia kartoitetaan puiston nykyisille ja tuleville käyttäjille suunnatussa ideakyselyssä. Kyselyssä selvitetään käyttökokemuksia alueesta ja etsitään ideoita liikuntapuiston kehittämiseen.

Alueen yleissuunnittelu alkoi tänä keväänä ja on parhaillaan käynnissä. Nykyisen Loukonlahden kentän seudulle aiotaan sijoittaa esimerkiksi urheilukenttiä, vapaata puistotilaa sekä erilaisille toiminnoille ja lähiliikunnalle tarkoitettuja alueita.

Syyskuun 8. päivään saakka avoinna oleva ideakysely on tarkoitettu ensisijaisesti Pirkkalan asukkaille ja muille Loukonlahden puistoaluetta käyttäville yksityishenkilöille. Kunnan mukaan kyselyn tuloksia huomioidaan mahdollisuuksien mukaan alueen tulevassa suunnittelussa.

PIRKKALAAN suunnitellun urheilupuiston on toivottu tuovan parannusta esimerkiksi yleisurheilijoiden suoritus- ja harjoitteluolosuhteisiin. Kaavoituksessa alue on mitoitettu niin, että sinne mahtuu yleisurheilun tarpeisiin sopiva urheilukenttä, luonnonnurmikenttä, keinonurmikenttä, hiekkakenttä ja kaksi pienempää nurmikenttää.

Liikuntapaikan yleis- ja rakennussuunnitteluun on kunnan budjetissa varattu yhteensä 200 000 euroa, joista 150 000 euron osuus sijoittuu tälle vuodelle ja 50 000 euron summa ensi vuodelle.

Liikuntapuiston rakentamisaikataulu on toistaiseksi avoin. Loukonlahden asemakaavan muutoksesta on valitettu hallinto-oikeuteen, jossa asian käsittely on yhä kesken. Liikuntapuistohankkeen toteuttaminen edellyttää Loukonlahden kaavan vahvistumista.

Loukonlahden liikuntapuiston ideakyselyyn voi vastata Pirkkalan kunnan verkkosivuilla. Kysely on avoinna 27.8.-8.9.2024.