Pirkkala ja Härmälä saavat talvella uuden bussilinjan, kun linja 8 poistuu – tiedätkö mikä sen numero on?

Pirkkalalaiset alkoivat nousta bussiin numero 8 vuonna 2021. Tammikuussa linja korvataan bussilla numero 30.
ENSIN oli 1, sitten 8 ja tammikuussa 30.

Härmälään Tampereen keskustasta liikennöivä bussilinja sai numerokseen 1 jo johdinautojen aikaan. Ensimmäinen sähköllä kulkenut ”rollikka” ajoi Härmälään Valmetille vuonna 1948. Kyseinen ajoneuvo oli jopa valmistettu Valmetin tehtaalla.

”Ykkönen” oli sitten tuttu Härmälään vievä bussi yli 70 vuoden ajan. Ykkösen reitti laajeni Pirkkalaan vuonna 2011 , kun seudullinen bussiliikenne aloitti. Tätä ennen Pirkkalaan ei saanut ajaa Tampereen Nysseillä, vaan palvelun tarjosi Väinö Paunu Oy.

Linjan legendaarisesta numerosta luovuttiin vuonna 2021, kun numero varattiin Tampereella liikennöinnin aloittavalle ratikalle. Siitä alkaen Härmälästä on ajettu Tampereen keskustaan linjalla numero 8.

Näin kömmittiin Nysseen Pirkkalan keskustassa tammikuussa 2021. Myöhemmin samana vuonna ”ykkösen” korvasi linja 8.
ENSI tammikuussa Härmälän ja Pirkkalan tiheimmin liikennöivä ja eniten käytetty linja laitetaan taas uuteen kuosiin, kun linja 30 aloittaa reitillä Kyösti – Pirkkala – Tampere, Pyynikintori. Se korvaa Pirkkalassa ja Härmälässä linjan 8.

Haukiluoman ja Pirkkalan väliä ajava linja 8 jatkaa tammikuussakin, mutta uudella reitillä Haukiluoma – Annala (8A) ja Rusko-Hervanta (8B). Linjalta poistuu siis reittiosuus Keskustori – Pirkkala. Jos tammikuun muutoksen jälkeen hyppää linja 8:n kyytiin, löytää itsensä Hervannasta tai Haukiluomasta eikä Pirkkalasta.

Linjanumerolla 30 on silläkin historiansa. Tuon numeroinen bussi kuljetti vuosikaudet ihmisiä välillä Keskustori – Etelä-Hervanta.

Kevätkausi Tampereen joukkoliikenteessä alkaa tiistaina 7. tammikuuta.