Oh la la! Galleria 2:ssa aukeaa näyttely, jossa on esillä rakukeramiikkaa ranskalaisilla vaikutteilla – ”Pohjolan selkeään yksinkertaisuuteen yhdistettynä latinalaista prameilua”

Anitta Asunta-Planen tämän viikon torstaina Pirkkalan Galleria 2:ssa aukeavassa näyttelyssä on paljon ranskalaisia vaikutteita.

Anitta Asunta-Planen työt ovat uniikkikappaleita.

PIRKKALAN Galleria 2:ssa avautuu tämän viikon torstaina näyttely, jossa on esillä Anitta Asunta-Planen rakutaidekeramiikkaa.

Keski-Suomen luonnosta inspiroituva Asunta-Plane on viettänyt 35 vuotta elämästään Ranskassa, joista 11 vuotta hän työskenteli Pariisissa suunnittelijana. Ranskassa vietetyt vuodet ovat antaneet taitelijan töihin runsaasti vaikutteita.

Asunta-Planen rakukeramiikkatöissä on etenkin ranskalaisen haute couturen yksityiskohtia, brodeerauksia, kangasmaisia efektejä, kultaisia reliefejä, kuvioita ja pintoja.

”Kivisaven karua ja kiiltävää, rakupolton mustavalkoista, -värikästä, -geometrista, -kuviollista, röpelöistä. Pohjolan selkeään yksinkertaisuuteen yhdistettynä latinalaista prameilua”, tiedotteessa kuvaillaan.

Keskisuomalaisen Muuratjärven rannalla valmistuvat työt ovat ”uniikkikappaleita omatekoisilla lasitteilla oksideista ja muista maan alkuaineista”. Lopuksi työt pelkistetään rakupoltossa. Ne voidaan sijoittaa seinille, pöydille, jalustoille, silmäniloksi ja sisustukseen.

Anitta Asunta-Plane on kertomassa töistään Galleria 2:ssa 29. elokuuta kello 17–19.30 Meidän Pirkkala 2024 -tapahtuman yhteydessä.

Anitta Asunta-Planen rakutaidekeramiikkanäyttely ”Oh Là Là” Pirkkalan Galleria 2:ssa (Suupantori 2) 15.8–9.9. Avoinna ma–pe klo 10–19, 1.9. alkaen myös la 10–15.