Lukijalta: Mitä jos Härmälän leirintäalueelle rakennettaisiin kylpylähotelli?

Kylpylähotelli houkuttelisi maksavia turisteja ja oikein toteutettuna antaisi yritystoimijoille mahdollisuuksia.

RATIKKA laajenee naapureihin. Se saa lisää matkustajia ja sen tappiot pienenevät, mikä on hyvä asia. 

Pirkkala kipuilee edelleen uimahallin puutetta? Härmälänrannan hujakoille se ei sopinut – ei ainakaan päättäjien mielestä.

Mitä jos Härmälän leirintäalueelle rakennettaisiin houkutteleva kylpylähotelli,  jossa on lisäksi kahden kunnan perustaman halliyhtiön uimahalli? Kylpylähotelli houkuttelisi maksavia turisteja ja oikein toteutettuna antaisi yritystoimijoille mahdollisuuksia, ollaanhan paraatipaikalla Pyhäjärven rannalla.

Uimahalli palvelisi kahden kunnan asukkaista, joista osa saattaisi käyttää kylpylähotellin hyvinvointi- ja ruokapalveluitakin. Messuilijatkin jättäisivät lisäeuroja. Pysäköinnin voi hoitaa  maan alla autohallissa, liityntäparkeilla ja iso osahan asiakkaista tulisi julkisilla, kun se on helppoa ja halpaa. Jalan ja polkien liikkuville reitti  järven ympäri on jo tuttu, osana Pyhän pyöräreittiä.

Uimahalli palvelisi kahden kunnan asukkaista, joista osa saattaisi käyttää kylpylähotellin hyvinvointi- ja ruokapalveluitakin.

ONKOHAN liian vaikeaa yhdistää kahden kunnan taloudellisia ja poliittisia intressejä, toimivaa yrityskonseptia ja asukkaiden hyvinvointia? En ole jaksanut seurata mitä suunnitelmia leirintäalueelle on tehty. Jo vuosia ennustin, että alueelle tullaan rakentamaan asuntoja.

Leirintäalueen olisin sijoittanut Aitolahteen, sinne seurakuntien alueen lähelle, yhdistänyt seurakunnan tarjoamia ympärivuotisia palveluja majoituksen ja ruokapalveluiden osalta matkailijoiden ja muidenkin iloksi, lisännyt käyttöastetta ja kannattavuutta.

Tuleehan sinne lähelle kolopallokenttäkin, miksi ei leirintäalueelle olisi siellä sijaa? Ellei sitten jonkin ”silmäätekevän” kesäasunto ole  liian lähellä, tavallisia ihmisiä?

Pekka Peltonen

toimittaja, riistamestari, kesäpirkkalalainen

Tampere