Valtatie 3:n yleissuunnitelma on nyt nähtävillä – Muistutuksia otetaan vastaan

Paljon puhututtanut suunnitelma on esillä verkossa 17. heinäkuuta asti.

Valtatie 3:n muutoksilla pyritään muun muassa ratkomaan liikenneruuhkia. Kelikameran kuvassa aamuliikennettä Pirkkahallin kohdalla toukokuisena maanantaiaamuna kello 6.45. Kuva: Fintraffic
PIRKANMAAN ely-keskus on asettanut nähtäville valtatie 3:n parannushankkeen yleissuunnitelman. Suunnitelma on nähtävillä verkossa 17. heinäkuuta asti.

Paljon puhuttanut suunnitelma koskee aluetta, joka alkaa Lempäälän Ideaparkin kohdalta Kuljun eritasoliittymän eteläpuolelta ja päättyy Rajaniemen eritasoliittymän luoteispuolelle. Suunnitelmiin sisältyy sekä nykyisen moottoritien parantamista että uuden linjauksen rakentamista.

Uusiin tieosuuksiin kuuluvat Pirkkalan ja Lempäälän väliselle metsäalueelle rakennettava niin sanottu Puskiaisten oikaisu sekä Pirkkalan lentoaseman ja Sääksjärven välille tuleva 2-kehätie.

SUUNNITELLUILLA muutoksilla on tarkoitus kehittää tärkeitä liikenneyhteyksiä ja parantaa liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta. Liikenne tiellä ruuhkautuu helposti varsinkin aamuisin ja iltaisin, ja Tampereen kaupunkiseudun rivakka kasvu ennakoi liikennemäärien lisääntymistä jatkossakin.

Toisaalta suunnitelmaan kuuluvia uusia tieosuuksia on vastustettu niiden luontovaikutusten vuoksi. Vastustajat ovat ilmaisseet huolta esimerkiksi virkistysalueen menettämisestä ja lisääntyvästä melusta ja toivoneet ennemmin nykyisen moottoritien parantelemista kuin metsän halkomista uudella tiellä.

YLEISSUUNNITELMASTA voi jättää muistutuksia 17. heinäkuuta mennessä. Muistutuksia voivat tehdä kiinteistöjen omistajat, muut asianomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin suunnitelma vaikuttaa.

Pirkkalan ja Lempäälän kuntien on määrä antaa lausuntonsa suunnitelmasta syksyllä. Tämän jälkeen suunnitelma etenee liikenne- ja viestintävirasto Traficomin hyväksyttäväksi.

Tutustu valtatie 3:n parannushankkeen yleissuunnitelmaan täällä.

Lue myös: Puskiaisten oikaisun viittä vaille valmiita suunnitelmia esiteltiin yleisölle – ”Pitäisi pistää jäitä hattuun”