Tältä näytti sateisen eurovaalipäivän aamu Pirkkalassa – ”Kyllä äänestetään kelistä riippumatta”

Äänestyspaikat sulkeutuvat sunnuntaina kello 20.

Irma Vienola sujautti vaalilipun uurnaan Nuolialan koulun äänestyspaikalla. Pauli Vienola seurasi perässä.
MONI saapui sunnuntaiaamuna Nuolialan koululle takki vettä valuen tai sateenvarjoa kantaen. Eurovaalien vaalipäivää vietetään Pirkkalassa paraikaa sateisessa säässä.

Sää ei estänyt äänioikeutettuja saapumasta ainakaan Nuolialan koulun äänestyspaikalle, olkoonkin että aamu oli vaalivirkailijoiden näkökulmasta alkanut melko rauhallisesti.

Riikka Tietäväinen-Arolalle äänestämässä käyminen oli itsestäänselvyys.

”Kyllä äänestetään kelistä riippumatta”, hän totesi tiputettuaan vaalilippunsa uurnaan Nuolialan koulun ruokalaan perustetulla Killon äänestysalueen äänestyspisteellä.

Äänestyspaikat ovat sunnuntaina avoinna kello 20 asti. Äänestää voi vain omaan äänioikeusilmoitukseen merkityssä äänestyspaikassa.

Pirkkalainen kertoo vaalien tuloksista paikallisesta näkökulmasta maanantaina.

Riikka Tietäväinen-Arolan äänestyspäätöksessä painoivat ennen kaikkea arvot. ”Mietin yleisesti, millaisia arvoja haluan kannattaa. Äänestin arvojen puolesta”, hän kertoo.
Alpo ja Ulla Luhtalampi äänestivät poikkeuksellisesti vasta varsinaisena vaalipäivänä. Yleensä he käyvät antamassa äänensä jo ennakkoon. ”Meillä vaikutti äänestyspäätökseen paljon se, että ehdokas on kokenut eikä mene vasta ensimmäistä kertaa opettelemaan asioita”, Aapo Luhtalampi kertoo. Ulla Luhtalampi oli samaa mieltä.
Tuukka Arola kävi äänestämässä yhdessä Riikka Tietäväinen-Arolan kanssa. Arola halusi äänestää sellaista ehdokasta, jolla on mahdollisuus ja kyky vaikuttaa asioihin.