Hatanpään arboretum tarjoaa vehreyttä, piknik-nurmikkoja ja kahvilaherkkuja

Hatanpään arboretumilta löytyy vehreitä nurmia ja kesätunnelmaa. Alueella palvelee tänä kesänä kaksi kahvilaa. Petri Kähkönen kuvasi maiseman viime kesän lukijoiden kuvakisaan.

HATANPÄÄLLÄ arboretumin maisemissa on nyt avoinna kaksikin kesäistä kahvilaa, kun Hatanpään kartanon kesäkahvila & puoti avasi ovensa tiistaina 4. kesäkuuta. Kesäaikaan yleisö pääse kurkistamaan historiallisen kartanon sisätiloihin sekä nauttimaan kukkaloistosta ruusutarhan vieressä.

Syksystä kevääseen Hatanpään kartano toimii tilausravintolana, jolloin ovet ovat avoinna vain yksityistilaisuuksia varten.

Kesäaikaan kartanolle avautuu kesäkahvila. Herkkuja voi nauttia kartanon historiallisissa sisätiloissa tai terassilla ruusutarhan ympäröimänä. Lisäksi kartanon puodista voi ostaa lahjoja, koruja ja muita asusteita. 

Arboretumilta löytyy vierestä myös toinen virkistäytymispaikka, Kahvila Arboretum, joka on pienestä koostaan huolimatta monipuolisin jäätelö- ja leivonnaiskattauksin varustettu. Se sijaitsee kartanon vanhassa saunarakennuksessa, herkut nautitaan katetulla terassilla.

Arboretumin puistot ovat nousseet viime vuosina suureen suosioon. Alueelta löytyy kartanon vanhojen jalopuiden varjoja ja nurmikoita, joissa viettää kesäpäivää Pyhäjärveä silmäillen.