Pirkkalan keskusurheilukentälle kaavaillaan uutta huoltorakennusta – pukuhuonetilat paranemassa kertaheitolla

Alustava hinta-arvio on 1,5 miljoonaa - nykyinen virttynyt rakennus purkulistalle.

Pirkkalan keskusurheilukentän 1980-luvun alussa valmistunut huoltorakennus aiotaan purkaa. Uuteen rakennukseen kaavaillaan muiden muassa neljää tilavaa pukuhuonetta wc-tiloineen. Myös varastotiloja ja kunnollinen wc-varustus on luvassa.

PIRKKALAN kuntakeskuksessa sijaitsevalle keskuskentälle suunnitellaan uusi huoltorakennus, sillä nykyinen 80-luvun alun rakennus ei vastaa tämän päivän tarpeita. Sen käyttäjät ovat raportoineet myös sisäilmaongelmista.

Alustava kustannusarvio 1,5 miljoonaa euroa lupailee selkeää kohennusta kenttää käyttävien urheilijoiden, koululaisten ja muiden kentän tapahtumiin osallistuvien olosuhteisiin, varastotiloihin ja henkilökunnan työympäristöön.

Yhdyskuntalautakunta hyväksyi 22. toukokuuta tilaohjelman ja päätti käynnistää rakennuksen suunnittelun.

Rahoitusta ei ole vielä myönnetty.

”Tavoite on, että suunnitteluun saataisiin rahaa ensi vuoden budjettiin ja rakentaminen toteutuisi 2026”, kertoo Pirkkalan kunnan tilapalvelupäällikkö Timo Orjala.

Nykyinen rakennus on määrä purkaa. Uutta rakennusta ei Orjalan mukaan olla sijoittamassa aivan samalle paikalle, mutta samalle alueelle urheilukentän lähelle kylläkin.

Tilaohjelma tarjoaa pinta-alaltaan noin 500 neliön laajuiseen rakennukseen muun muassa neljä 20 neliön pukuhuonetta ja näiden yhteyteen kaksi 15 neliön suihkutilaa ja wc-tilat. Myös kaksi inva-wc:tä sisältyy ohjelmaan. Varsinaisia asiakasvessoja esimerkiksi otteluiden yleisöä varten tilaohjelmassa on kaksi.

Rakennuksen on tulossa tiloja myös otteluiden tuomareille ja kunnan henkilökunnalle.

Varastotilaa tarvitaan tilaohjelman mukaan 160 neliötä. Sitä tulee koulujen liikuntatarvikkeille, huollon varasto- ja työtiloiksi, liikuntatoimen ulkoliikuntavälinevarastolle, lainattaville liikuntavälineille sekä seuroille (PJK, Ilves, Spartans, Pirkat).

Rakennuksen tilat vahvistuvat tarkemman suunnittelun yhteydessä.