Pirkkalan tapahtumakesään jää ilmaiskonsertin kokoinen aukko

Kysymys kuuluu, löytyisikö kunnantalon seinien sisältä tahtoa jatkaa tapahtumaa jonkin muun järjestäjäjoukon voimin. Jatkokysymys on tietenkin, halutaanko tällaiseen edes pyrkiä.

Summer Boom on järjestetty joka kesän alussa vuodesta 2014 lähtien, lukuun ottamatta parin vuoden koronataukoa. Viime kesäkuussa yleisöä viihdyttivät Pete Parkkonen ja Benjamin sekä räppärit Limppu ja Eemeli Koivisto. Kuva: Annika Pusa

EN liene ainoa, joka pettyi kuullessaan, että Pirkkalan kesää ei tänä vuonna käynnistetäkään perinteeksi muodostuneella Summer Boomilla. Kaikille avoimen ulkoilmakonsertin toteutumista oli arvuuteltu pitkin kevättä, kun artistijulkaisuja ei näkynyt eikä kuulunut, ja vahvistus asialle saatiin toukokuussa.

Syyt tauolle ovat ymmärrettäviä. Työmaat puristavat keskusurheilukenttää ja nuorisopalveluita työllistää muutto uusiin tiloihin. Tapahtumien järjestäminen ei ole halpaa, eivät myöskään artistien taksat, varsinkin kun Summer Boomin pääesiintyjinä on nähty toistuvasti ilahduttavan kovia nimiä Anna Abreusta Maija Vilkkumaahan.

Nuorisopalveluiden näkökulmasta sama rahasumma on järkevämpää kohdistaa selvemmin nuorten aktiviteetteihin, ei kaikenikäisten kesätapahtumaan.

Tauko voi jäädä pysyväksikin. Kunnan nuorisopalvelut on tehnyt ymmärrettävän linjauksen, että se haluaa jatkossa keskittyä tarkemmin nimenomaan nuorille suunnattuun toimintaan – olkoonkin, että ensimmäinen Summer Boom vuonna 2014 sai alkunsa juuri nuorten ideoista. Niin mukava kuin maksuton ulkoilmakonsertti on varmasti nuorille ollutkin, nuorisopalveluiden näkökulmasta sama rahasumma on järkevämpää kohdistaa selvemmin nuorten aktiviteetteihin, ei kaikenikäisten kesätapahtumaan. Päättäjäisviikonloppuna tämä näkyy siten, että nuorisopalvelut kuljettaa pirkkalalaisia nuoria bussilla Seinä­joelle YlexPop-ilmaiskonserttiin.

Kunnan tapahtumaelämän kannalta Summer Boomin hiipuminen olisi menetys. Kysymys kuuluu, löytyisikö kunnantalon seinien sisältä tahtoa jatkaa tapahtumaa jonkin muun järjestäjäjoukon (ja budjetin) voimin. Jatkokysymys on tietenkin, halutaanko tällaiseen edes pyrkiä, kun Vähäjärven koulun uuteen rakennukseen on valmistumassa syksyksi laadukas auditorio. Uusi sali voi lupailla hyvää kunnan musiikkielämälle, vaikka tunnelmalliset Summer Boom -illat keskuskentällä jäisivätkin historiaan.

Lue myös: Summer Boomia ei järjestetä tänä kesänä – Suositun tapahtuman jatko on epävarma