Unelmien liikuntapäivä kutsuu jumppaamaan ja sähköpyöräilemään Pirkkalan keskusurheilukentälle – tänä vuonna tapahtumalla on uusi kohderyhmä

Unelmien liikuntapäivä liikuttaa tällä viikolla aikuisia, ikääntyneitä ja aikuisten erityisryhmiä.

Viime vuoden Unelmien liikuntapäivässä lennätettiin amerikkalaista jalkapalloa Spartansin pisteellä. Kuva: Sanni Harmanen

VALTAKUNNALLISTA Unelmien liikuntapäivää vietetään tänä perjantaina Pirkkalassa. Unelmien liikuntapäivä on vuosittainen liikunnan ja liikkumisen juhlapäivä, johon liittyviä tapahtumia järjestetään ympäri Suomen.

Unelmien liikuntapäivän tapahtumat pyörähtävät käyntiin perjantaina kello 17–20 Pirkkalan keskusurheilukentällä. Paikalla on esimerkiksi lähialueen urheiluseuroja ja yrityksiä esittelemässä omaa toimintaansa.

TÄMÄN vuoden Unelmien liikuntapäivän kohderyhmänä ovat aikuiset, ikääntyneet ja aikuisten erityisryhmät. Tapahtuman luvataan tarjoavan niin liikuntaa, kulttuuria kuin herkkujakin.

Pirkkalan keskusurheilukentän valtaavat lukuisat toimintapisteet, joissa on mahdollisuus tutustua harrastusmahdollisuuksiin ja nauttia liikunnasta omatoimisesti ja ohjatusti. Tapahtumassa pääsee esimerkiksi jumppaamaan ja kokeilemaan sähköpyörää. Luvassa on myös opastettuja kävelykierroksia veistospuistossa.

Toimintapisteiden lisäksi Unelmien liikuntapäivässä on lava, jonka ympäristössä järjestetään muun muassa lyhyitä jumppatuokioita. Tapahtuman avaajana toimii Pirkkalan pormestari Marko Jarva. Unelmien liikuntapäivän koko ohjelma löytyy Pirkkalan kunnan verkkosivuilta.

UNELMIEN liikuntapäivä on päihteetön ja maksuton tapahtuma. Tulijoita suositellaan saapumaan paikalle kävellen, pyöräillen tai julkista liikennettä käyttäen. Yleisön pysäköintipaikat sijaitsevat Pirkkalan jäähallilla ja Pirkkalan kirkolla.

VIIME vuoden Unelmien liikuntapäivän kohderyhmänä olivat lapset, nuoret ja lapsiperheet. Silloin Pirkkalan keskusurheilukentällä oli miltei 40 erilaista toimintapistettä. Tapahtumaan osallistui vuosi sitten noin 2500 ihmistä.

Unelmien liikuntapäivän kokonaisuudesta vastaa Suomen Olympiakomitea.