Pirkanmaalla sattuu erityisen paljon tuulilasivahinkoja – Kärjessä Pirkkalan naapurikunnat

HUHTIKUU on tuulilasivahinkojen aikaa, kertoo vakuutusyhtiö Pohjola Vakuutus. Kuva: Sanni Harmanen

AUTOILIJAN kannattaa olla nyt varuillaan, sillä tuulilasivahinkoja tapahtuu tyypillisesti eniten huhtikuussa. Erityisen paljon lasivahinkoja sattuu Pirkanmaan alueella, kertoo Pohjola Vakuutus tiedotteessaan.

Usein lasivahinkojen piikki osuu huhtikuulle, mutta ajankohta voi vaihdella eri alueilla riippuen kevään etenemisestä. Keväällä tiet ovat sulat, mutta osassa autoista on vielä talvi- tai kitkarenkaat alla ja ajoteillä on paljon irtosoraa. Talvirenkaissa on runsaasti pitoa parantavia lamelleja, joiden väleihin irtonaista ainesta tarttuu. Tyypillisesti vahinko tapahtuu, kun edellä ajavan ajoneuvon renkaista sinkoutuu tuulilasiin kivi tai tien pinnoitetta.

”Lasivahingot ovat lievässä kasvussa lähes kaikissa maakunnissa. Suurien liikennemäärien takia Uudellamaalla lasivahinkoja sattuu paljon. Mutta kun vahinkomääriä suhteutetaan liikennemääriin, tapahtuu lasivahinkoja eniten Pirkanmaan alueella”, kertoo Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuuttamisesta vastaava johtaja Kristian Hiljander tiedotteessa.

Paikkakunnittain tarkasteltuna eniten vahinkoja tapahtuu suurimmissa kaupungeissa. Kun vahinkomääriä suhteutetaan liikenteen määrään, nousevat vahinkotiheydessä kärkeen Lempäälä, Liminka ja Nokia.