PJK nousi upeasti Futsal-liigaan – ”Lisää treeniä ja uusia pelaajia tutkan alle”

PJK:n valmentaja Antti-Petteri Mäkinen voi alkaa laittaa kuvioita syksyksi kuntoon joukkueen noustua Futsal-liigaan. Kuva: Juha Aaltonen

PIRKKALASSA nähdään ensi kaudella liigatason palloilua. PJK:n nousu Futsal-liigaan varmistui Palloliiton päätöksellä pienen jännityksen jälkeen tiistaina.

Syynä jännitykseen oli Vaasassa pelattu Futsal-Ykkösen ottelu, jossa Kosovalla oli mahdollisuudet kivuta PJK:n ja TP-Kaarlen ohi nousijan paikalle. Peli keskeytettiin, kun vierasjoukkue Kosovan kannattaja heitti torvella tuomaria päähän Kiiston johtaessa peliä 2-1. Tuomari oli juuri viheltänyt Kiistolle rangaistuspotkun.

Tämä jätti tilanteen avoimeksi kolmen päivän ajaksi.

”Suomen Palloliitto päätti, että peliä ei enää jatketa ja tulos jää voimaan”, PJK:n valmentaja Antti-Petteri Mäkinen kertoi ilouutiset tiistaina.

Kosova olisi tarvinnut pelistä seitsemän maalin voiton noustakseen sarjavoittoon ja suoraan liigaan.

Päätös tiesi sitä, että PJK voitti Ykkösen 49 pisteellä, TP-Kaarle Kokkolasta oli samalla pistemäärällä, mutta neljä maalia heikommalla maalierolla toinen ja karsii liiganoususta.

”Nousu on kova juttu. Varsinkin kun teimme loppukaudella kovan kirin. Voitimme kahdeksan viimeisestä yhdeksästä pelistä. Ennen joulua olimme huonoissa asemissa heikon vaiheen jälkeen”, Mäkinen miettii.

Viimeisellä kierroksella PJK pystyi hoitamaan sarjan peräpään joukkueen EBK:n suurinumeroisesti 9-2. TP-Kaarle puolestaan sortui tasapeliin.

Mäkinen sanoo joukkueen lähtevän motivoituneena kohti liigaa.

”Meillähän on sieltä kokemusta kaudelta 2019-20. Se oli koronavuosi. Sarja keskeytettiin edelliskeväänä ja olimme silloin nousijan paikalla”, hän muistelee. Lopputulos oli putoaminen seuravana keväänä.

”Harjoitusmääriä on lisättävä, samoin kesätreenien määrää ja otettava uusia pelaajia tutkan alle”, Mäkinen linjaa ensi syksyä silmälläpitäen.

PJK:n kotisalina tulee olemaan vapaa-aikakeskuksen nykyinen sali, jossa on futsaliin sopiva puulattia. Syksyksi valmistuu viereen myös vapaa-aikakeskuksen laajennusosa, jossa on uusi muovilattialla varustettu sali.

Sarjakakkonen TP-Kaarle karsii perjantaina alkavissa liigakarsinnoissa Espoon GFT:tä vastaan.

Lue myös: PJK nousi futsal-liigaan, vai nousiko? Kannattaja heitti Vaasassa tuomaria torvella päähän ja ottelu keskeytettiin – nyt odotetaan päätöstä, miten edetään