PJK nousi futsal-liigaan, vai nousiko? Kannattaja heitti Vaasassa tuomaria torvella päähän ja ottelu keskeytettiin – nyt odotetaan päätöstä, miten edetään

PJK juhli lauantaina nousua Futsal-liigaan kaadettuaan Ykkösen runkosarjan viimeisellä kierroksella EBK:n 9-2. Näin PJK nousi maalieron turvin kärkeen ohi samaan pistemäärään TP-Kaarlen kanssa. Sarjaa johtanut Kaarle sortui päätöskierroksella tasapeliin.

”Oma ottelu päättyi ennen Kaarlen ottelua Oulussa. Pukuhuoneessa jännitettiin. Kun he jäivät tasapeliin, niin nousimme maalieron turvin”, sanoi päävalmentaja Antti-Petteri Mäkinen.

PJK:n maaliero on +52, TP-Kaarlen +48. Näin TP-Kaarle karsisi runkosarjan kakkosena ensi perjantaina alkavissa liigakarsinnoissa Espoon GFT:tä vastaan.

SAMAAN aikaan toisessa ottelussa Vaasassa tapahtui kuitenkin kummia.

Ennen päätöskierrosta myös turkulaisella Kosovalla oli mahdollisuus nousta 49 pisteeseen. Sen ottelu Vaasassa Kiistoa vastaan keskeytettiin avauserässä tilanteessa 2-1 Kosovan kannattajan heitettyä torvella tuomaria, joka oli hetkeä ennen tuominnut Kiistolle rangaistuspotkun.

Suomen Palloliiton pitäisi tänään päättää miten keskeytettyä ottelua jatketaan. Ja milloin ja mistä tilanteesta. Vai jatketaanko lainkaan?

Mäkisen mielestä mikä tahansa päätös on vaikea.

”Olen luottavaisin mielin että nousemme. Jos ottelua jatkettaisiin, niin kokoonpanojen pitäisi olla samat kuin oli lauantaina ja ottelun jatkua kyseisestä 2-1-tilanteesta. Siinäkin tapauksessa tilanne olisi epäreilu sekä meidän että TP-Kaarlen kannalta, koska Kosova tietäisi kuinka monta maalia sen pitää tehdä noustaakseen meidän tai TP-Kaarlen ohi”, Mäkinen sanoi.

Ennen päätöskierrosta PJK:n ja Kosovan maaliero oli sama.

Jos ottelu uusitaan, niin ongelmia riittää. Kiiston pelaajille on jo ilmoitettu futsalkauden päättymisestä. Lisäksi suuri osa sen pelaajista pelaa jalkapallon Suomen cupin ottelussa keskiviikkona. Eli olisi vaasalaisten kannalta hyvin kummallista, jos merkittävä osa pelaajista joutuisi pelaamaan peräkkäisinä päivinä eli tiistaina tai torstaina myös futsalia.