Hyvinvointialue avaa pian digiklinikan, joka palvelee kaikkia pirkanmaalaisia – näin otat sen käyttöösi

PIRKANMAAN hyvinvointialue avaa toukokuussa ns. Digiklinikka-palvelun. Se tarkoittaa, että arvion tarvittavasta hoidosta voi saada nettisivujen tai erillisen ladattavan sovelluksen kautta. Kuvassa Pirkkalan terveyskeskus. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKANMAAN hyvinvointialue avaa 2. toukokuuta digiklinikan kaikkien pirkanmaalaisten käyttöön. Samana päivänä OmaPirha Digiklinikka -sovellus tulee ladattavaksi sovelluskauppoihin. Digiklinikkaa voi käyttää sovelluksessa tai verkkosivujen kautta.

Digiklinikka uudistaa hyvinvointialueen mukaan merkittävästi perusterveydenhuollon palveluja Pirkanmaalla. Se tarjoaa palvelukanavan, jonka kautta moniin pirkanmaalaisten terveyshuoliin voidaan vastata hyvinvointialueen tiedotteen mukaan tehokkaasti ja oikea-aikaisesti.

Pirkanmaalaiset saavat digiklinikalla yhteyden terveydenhuollon ammattilaiseen ja arvion tarvittavasta hoidosta. Terveydenhuollon ammattilainen on tavoitettavissa joka päivä kello 8–22.

Digiklinikan käyttöönoton valmistelu etenee hyvinvointialueella suunnitellusti.

– Haluamme tarjota asukkaillemme ensiluokkaiset digitaaliset palvelut. Digiklinikan kehittämistyö etenee suunnitellusti ja olemme aikataulussa, toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Digiklinikan alustan toimittaa Pirkanmaan hyvinvointialueen käyttöön Mehiläisen tytäryhtiö BeeHealthy. Palvelut tuotetaan yhteistyössä Mehiläisen ja Pirkanmaan hyvinvointialueen voimin.

– Olemme tuoneet Pirkanmaalle Mehiläisen osaamista digitaalisesta palvelutuotannosta ja hiomme parhaillaan yhdessä palvelumalleja Pirkanmaan näköiseksi, jotta potilaiden hoito olisi mahdollisimman sujuvaa, toteaa Mehiläisen liiketoimintajohtaja Joonas Turunen.

Ammattilaisille digiklinikka tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia tehdä hoitotyötä.

– Digitaalisten työkalujen avulla voidaan parantaa hoidon laatua sekä mahdollistaa potilaille aiempaa tiiviimpi osallistuminen omaan hoitoonsa ja terveytensä hallintaan. Digiklinikalla on mahdollista työskennellä myös etänä, päättää ylilääkäri Jukka Karjalainen Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Digiklinikasta tulee uusi tapa ottaa yhteyttä sosiaali- ja terveysaseman vastaanottopalveluihin.

Edelleen sosiaali- ja terveysasemille voi myös soittaa tai asioida paikan päällä. Digiklinikan avauduttua terveysasemien chatit siirtyvät digiklinikalle. Muut hyvinvointialueen chatit ja sähköiset palvelut jatkavat toimintaansa tuttuun tapaan.