Pirkkalan Toiviossa hiihtänyt kaatui ja katkoi suksensa – Poliisi etsii ladun pilaajaa

Toiviossa on tärvelty latuja ajamalla niiden päältä.

LATUJEN tärvely voi johtaa loukkaantumisiin, muistuttaa poliisi. Kuvituskuva: Sanni Harmanen

POLIISI tutkii, kuka on ajanut hiihtolatuja piloille Pirkkalan Toiviossa. Jäljistä päätellen laduilla on ajeltu todennäköisesti mönkijällä, kertoo Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Panu Rautio.

Ilmoitus tärvellyistä laduista tuli poliisille viime viikon tiistaina puoliltapäivin. Ilmoituksen teki Toiviossa hiihtämässä ollut henkilö, joka oli kaatunut ajoneuvon jälkiin ladulla ja katkonut suksensa. Hiihtäjä selvisi itse vahingoittumattomana.

Poliisi tutkii latujen tärvelyä vahingontekona.

RAUTION mukaan latuja on pilattu päältä ajelemalla myös naapurikunnissa.

”Toivomme tietysti, että tällainen toiminta loppuisi. Latuja ylläpidetään vaivalla ja veronmaksajien rahalla. Latualueilla ajelu ja niiden sotkeminen on vastuutonta monella eri tapaa. Se voi aiheuttaa henkilövahinkoja, ja silloin voi joutua vahingonkorvausvastuuseen myös henkilövahingosta latujen kunnostamisen lisäksi. Siitä voi tulla pitkä penni maksettavaksi”, Rautio sanoo.

Pirkkala kuuluu Nokian poliisiaseman toimialueeseen. Alueella on Raution mukaan saatu latujen pilaajia vastuuseen teoistaan viime talvina, mutta hänen muistinsa mukaan ei Pirkkalassa.

”Muistamissani jutuissa ei ole aiheutunut henkilövahinkoja, vaan asia on hoitunut sakkomenettelyllä, nimikkeenä joko lievä vahingonteko tai maastoliikennerikkomus.”

Yhdistäviä ominaisuuksia laduilla ajelijoille ovat näissä tapauksissa olleet nuori ikä ja ajattelemattomuus, Rautio kuvailee.

POLIISI ottaa vastaan vihjeitä ja silminnäkijähavaintoja Toivion laduilla ajelusta. Toistaiseksi tekijästä ei ole tietoa.

Havaintoja voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0800 90022 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.