”Läheisyys lämmittää” – Pirkkalan lukion abit varustautuivat hyytävään penkkaripäivään kerrospukeutumisella, katso kuvagalleria

Abiturientit juhlivat lukiotaipaleen päätöstä kovassa pakkasessa.

OLIVIA Salonen (vas.), Lilli Salomaa, Milla Juhola ja Heidi Kantola pukeutuivat maatilan eläimiksi.

KERROSPUKEUTUMINEN oli päivän sana torstaina, kun Pirkkalan lukion abiturientit juhlivat lukiotaipaleen päättymistä hyytävässä säässä. Pakkasta oli yli 20 astetta, kun penkkariautot lähtivät lukion pihasta matkaan puoliltapäivin.

Siina Tykkyläinen oli varustautunut päivään usealla vaatekerroksella. Tykkyläisen penkkariasun eli aasihaalarin alle oli tulossa aluskerrasto, kaksi toppatakkia ja tuulenpitävä takki. Eevi Nurminen puolestaan oli lainannut isältään pieneksi menneen pilkkihaalarin kuorma-autoajelua varten.

Säde Hyrkkönen, Emilia Jokinen, Peppi Jääskeläinen ja Verna Pyhältö olivat pukeutuneet Disneyn Stitch- ja Angel-piirroshahmoiksi. Hahmojen haalarien alle mahtui kätevästi parikin kerrosta vaatteita.

”Olemme rekassa noin kolme tuntia. Tampereen keskustaan ajaa noin 45 minuuttia, siellä ollaan noin tunti ja sitten palataan Pirkkalaan”, arvioi Hyrkkönen.

”Olemme pukeutuneet lämpimästi kuin pikkulapset. Ja rekassa läheisyys lämmittää”, sanoi Pyhältö.

KYLMÄ penkkariajelu ei suinkaan ole ainoa asia, joka abiturienteille jää lukiovuosistaan mieleen. Mikael Salminen uskoo muistavansa jälkeenpäin ennen kaikkea lukiossa tapaamiaan ihmisiä.

”Täältä on varmasti saanut elinikäisiä kavereita”, Salminen totesi.

MONI odotti myös innolla sunnuntaita, jolloin on luvassa abiristeily Tallinnaan.

”Se on viimeinen yhteinen juttu tällä porukalla. Siellä sitten juhlitaan”, Verna Pyhältö sanoi.

Toisaalta yhteisten vuosien päättyminen toi penkkaripäivään myös haikeuden tuntua.

”Tulee ikävä teitä”, Emilia Jokinen tunnusti ystävilleen.