Lakkosuma näkyy myös Pirkkalassa – Julkinen liikenne seisahtumassa, Citymarket aikoo pysyä auki

Useat ammattiliitot lakkoilevat hallituksen toimia vastaan torstaina ja perjantaina.

PARTOLAN Citymarketin on määrä olla auki normaalisti torstaina, vaikka Citymarketit kuuluvat lakon piiriin.

USEIDEN ammattiliittojen lakot vaikuttavat pirkkalalaisten elämään monin tavoin torstaina ja perjantaina 1.–2. helmikuuta. Näillä näkymin lakot ovat muun muassa pysäyttämässä Tampereen seudun julkisen liikenteen ja sulkemassa ruokakauppoja.

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse tiedottaa, että JHL:n ja AKT:n lakko on pysäyttämässä koko seudun paikallisliikenteen perjantaina. Päivän aikana saatetaan liikennöidä yksittäisiä bussivuoroja. Sen sijaan ratikka- ja junaliikenne ovat täysin pysähdyksissä.

Tiedot mahdollisesti liikennöitävistä bussivuoroista päivitetään Nyssen reittioppaaseen torstaista 1. helmikuuta alkaen. Sähköistä reittiopasta ja Nyssen tiedotusta kannattaa tarkkailla myös perjantain aikana, sillä tiedot tarkentuvat jatkuvasti.

Torstaina bussit, ratikat ja junat liikennöivät normaalisti.

PALVELUALOJEN ammattiliitto (PAM) on julistanut oman lakkonsa torstaille. Lakko koskee laajalti esimerkiksi useiden ketjujen ruokakauppoja ja marketteja. Lakon piirissä ovat muun muassa kaikki S-ryhmän ja Lidlin myymälät sekä K-Citymarketit, K-Supermarketit ja K-Marketit.

Pirkkalan K-Citymarketin kauppias Petri Putila kertoo, että marketti on torstainakin auki normaalisti ympäri vuorokauden lakosta huolimatta.

”Jokainen työntekijä tekee itse päätöksen, onko lakossa vai ei. Mutta meillä on sen verran sitoutunut henkilökunta, että suhteellisen moni on ilmoittanut tulevansa töihin myös lakon aikana. Eli pystymme kyllä palvelemaan ihan normaalisti”, Putila toteaa.

Väkeä on tulossa näillä näkymin töihin sen verran, että esimiesten ei tarvitse siirtyä omista töistään muihin tehtäviin torstain ajaksi.

”Meillä on sen verran porukkaa, että saamme ihan normaalisti hoidettua sen päivän”, Putila sanoo.

LAKOT vaikuttavat Pirkkalassa myös lentoaseman toimintaan. Pirkkalan lentoasema on auki torstaina ja perjantaina, mutta kaupalliseen matkustaja- ja rahtilentoliikenteeseen voi tulla peruutuksia tai muutoksia.

Ammattiliitot vastustavat poliittisilla lakoilla hallituksen työelämäuudistuksia ja sosiaaliturvan leikkauksia.