Pienkoneeseen tullut ”häikkä” aiheutti hälytyksen Pirkkalan lentokentälle

Pelastuslaitokselle ei ollut lopulta tarvetta lentokentällä.

PELASTUSLAITOS sai tiistaina aamupäivällä hälytyksen suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta Pirkkalan lentokentällä. Hälytys tuli kello 11.13.

Hälytys osoittautui kuitenkin aiheettomaksi. Pelastuslaitos tiedotti vain noin vartti hälytyksen jälkeen, että sen yksiköille ei ollut kohteessa tarvetta.

”Ei siellä mitään onnettomuutta tapahtunut, onneksi. Oli pienkone, johon oli tullut jotakin häikkää ja joka pääsi omin avuin alas”, kenttäpalomestari Jari Järvinen kertoo.

Alkujaan lentokentälle hälytettiin pelastuslaitokselta 18 yksikköä, sillä pelastuslaitos sai tilanteesta kaksi erillistä ilmoitusta hätäkeskukselta. Lopulta matkaan lähti Järvisen mukaan vain noin kuusi tai seitsemän yksikköä. Yksiköt eivät ehtineet lentokentälle asti, kun tuli jo tieto, että kone oli päässyt onnellisesti maan kamaralle.

Järvinen kertoo, että pelastuslaitos toimii etupainotteisesti, kun se saa hälytyksen uhkaavasta ilmaliikenneonnettomuudesta. Liikkeelle lähdetään siis nopeasti, vaikka onnettomuutta ei lopulta tapahtuisikaan.