Nuolialan koulun Eelis Lyytikäinen pääsi kymmenen parhaan joukkoon valtakunnallisessa matikkakisassa

"Ei kovin usein kouluille tule tällaista vastaan", sanoo Nuolialan koulun matematiikan opettaja Anne Majava.

EELIS Lyytikäinen (vas.) pärjäsi hyvin Maolin matematiikkakisan loppukilpailussa. Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen osallistui Nuolialan koululla 23 nuorta syksyllä 2023. Alex Hou (kesk.) ja Aapo Rintamäki sijoittuivat tuolloin Lyytikäisen kanssa kolmen parhaan joukkoon. Arkistokuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAN Nuolialan koulun yhdeksäsluokkalainen sijoittui hyvin valtakunnallisessa peruskoululaisten matematiikkakilpailussa.

Eelis Lyytikäinen pääsi kilpailussa jaetulle yhdeksännelle sijalle. Yhteensä kisassa oli 22 osallistujaa, joista 20 tuli Suomesta ja kaksi Virosta. Suomalaisten joukosta Lyytikäinen sijoittui seitsemänneksi.

”Tosi hienoa, ei kovin usein kouluille tule tällaista vastaan”, sanoo Nuolialan koulun matematiikan opettaja Anne Majava.

Lyytikäinen kutsuttiin mukaan Matemaattisten aineiden opettajien liiton Maolin matematiikkakilpailun finaaliin hänen menestyttyään alkukilpailussa syksyllä. Lyytikäinen oli yksi 20:stä alkukilpailun parhaiten menestyneestä nuoresta koko maassa.

Loppukilpailun voiton vei virolainen Jasper Vähk. Maolin Neljän tieteen kisojen loppukilpailut pidettiin 19.–20. tammikuuta.