Nuolialan koulusta ponnistettiin valtakunnallisen matematiikkakisan loppukilpailuun – ”Poikkeuksellinen juttu”

Yhdeksäsluokkalainen Eelis Lyytikäinen valittiin mukaan valtakunnalliseen matematiikkakisaan.

EELIS Lyytikäinen (vas.) on yksi 20:stä parhaasta peruskoululaisten matematiikkakilpailuun osallistuneista koko maassa. Nuolialan koululla parhaiten menestyivät hänen lisäkseen Alex Hou ja Aapo Rintamäki.

PIRKKALAN Nuolialan koululta kantautuu iloisia matikkauutisia. Koulussa yhdeksättä luokkaa käyvä Eelis Lyytikäinen on valittu mukaan Matemaattisten aineiden opettajien liiton Maolin valtakunnallisen matematiikkakilpailun loppukilpailuun.

Maol järjestää peruskoululaisille ympäri maata vapaaehtoista matikkakilpailua, johon osallistui Nuolialan koulusta tänä syksynä 23 oppilasta. Kokeen jälkeen koulut välittivät liitolle tiedon parhaiten menestyneistä oppilaistaan, ja Maol kutsuu kaikista osallistuneista maan 20 etevintä mukaan loppukilpailuun.

Lyytikäinen pääsi siis harvojen valittujen joukkoon.

”Ei näistä kilpailuista kovin usein loppukilpailuun päästä, eli tämä on poikkeuksellinen juttu”, sanoo Nuolialan koulun matematiikan opettaja Anne Majava.

Pirkkalainen haastatteli Lyytikäistä ja muita Nuolialan kisassa parhaiten menestyneitä aiemmassa jutussa.

Lue myös: Matematiikka kiinnostaa Nuolialan koulussa: valtakunnalliseen kisaan osallistuttiin innolla – ”Myös pullakahvitarjoilu saattoi vaikuttaa”