Presidentinvaali sujuu vilkkaissa merkeissä Pirkkalan äänestyspaikoilla – ”Äänestin fiksuimmin puhunutta”, perusteli Libanonissa rauhanturvaajana palvellut Jusef Faily valintaansa pääkirjastolla

Illalla tiedetään, ketkä ehdokkaista pääsivät toiselle kierrokselle jännässä vaalissa.

UITTAMOSSA asuvat Hanna Kallio ja Valtter Tyrväinen nauttivat Kirkonkylän äänestyspaikalla kahvikupposet ja Alma Tyrväinen pillimehun.

PRESIDENTINVAALI sujuu paraikaa vilkkaasti Pirkkalan äänestyspaikoilla. Ihmisiä kulki tasaisena virtana uurnille niin Pirkkalan pääkirjastolla kuin Kirkonkylän koululla, missä Pirkkalainen vieraili seuraamassa äänestyksen kulkua sunnuntaina puolen päivän jälkeen.

”Vaikuttaa vilkkaalta. Jopa ennätystä odotellaan. Järjestimme virkailijoiden kesken veikkauksenkin, mikä on lopullinen äänestysprosentti”, totesivat Kirkonkylän koululla äänestäjiä vastaan ottaneet Riitta Kuismanen ja Jaana Ristimäki-Anttila.

Juuri äänestyslippunsa jättäneet uittamolaiset Valtter Tyrväinen ja Hanna Kallio siemailivat pihalla kahvia ja Alma Tyrväinen pillimehua.

”Yleensä nämä ovat olleet ihan perusvaalit, mutta nyt tuntui, että pitää käydä äänestämässä”, Valtter Tyrväinen totesi. Molemmat pitivät oikean henkilön löytämistä vaikeana päätöksenä.

”En taktikoinut mitenkään”, Valtter Tyrväinen sanoi.

JUSEF ja Ansam Faily äänestivät sunnuntaina pääkirjastolla.

PÄÄKIRJASTOLLA Jusef ja Ansam Faily astelivat kansalaisvelvollisuuttaan täyttämään.

Kyöstillä asuva pariskunta kertoi tuntevansa olonsa rauhalliseksi huolimatta maailmalla käytävistä monista sodista.

”Katselin television tenteistä ehdokkaita ja valitsin sen, joka puhui fiksuimmin asioista. En ajattele kovin poliittisesti”, Jusef Faily totesi ja Ansam Faily kertoi tehneensä äänestysvalintansa samoin perustein.

Jusef Failyllä on konkreettista tuntumaa presidentin tärkeään työtehtävään, turvallisuuspolitiikkaan. Jusef palveli 2015-2016 suomalaisissa rauhanturvajoukoissa Libanonissa.

REIJO Litmanen avasi uurnan äänen jättäneelle Terttu Lehtoselle Kirkonkylän koululla.

”Siellä on nyt paha tilanne, mutta suomalaiset ovat onneksi eri paikassa, kuin missä me olimme silloin. Olimme aivan rajaseudulla, mikä on ollut nyt vaarallista aluetta ja sinne on tehty iskuja”, Jusef totesi.

Hän kertoi saaneensa kipinän rauhanturvaajaksi lähtemiseen osin veljiensä esimerkistä ja osin entisen työkaverinsa kautta, joka palveli rauhanturvaajana jo 1980-luvulla.

ANNA ja Oscar Martikainen olivat äänestysreissulla Vivian-vauvan kanssa.

Pääkirjaston edessä Vivian-vauvan kanssa liikkeellä olleet lepomoisiolaiset Anna ja Oscar Martikainen kommentoivat presidentinvaalin merkitystä.

”Mielenkiintoiset vaalit, joihin suhtautumiseen tämä maailmantilanne on osaltani vaikuttanut”, Oscar Martikainen totesi.

Anna Martikainen kertoi tehneensä oman äänestysvalinnan ei niinkään ehdokkaan yksittäisen osaamisalueen, kuin kokonaisvaikutelman mukaan.

LISBETH Hälikän ääni sujahti uurnaan Kirkonkylän koululla sunnuntaina puolen päivän jälkeen.