Pirkkala-seuran kesäretki vie matkaajat Lapualla 1976 räjähtäneen patruunatehtaan paikalle rakentuneeseen kulttuurikeskukseen – murheellisen tapauksen muistolle on pystytetty oma kappeli – myös muut kohteet kiikarissa

VIIME kesänä Pirkkala-seuran bussi suuntasi Jyväskylään. Ensi kesänä kohteena ovat Etelä-Pohjanmaan monet nähtävyydet.

PIRKKALA-SEURAN perinteinen kesäretki suuntautuu ensi elokuussa Etelä-Pohjanmaalle, missä kohteina ovat kulttuuri- ja urheilukaupunki Lapua sekä maakunnan liikenteellinen ja taloudellinen keskus, lähes 70 000 asukkaan Seinäjoki.

Bussi starttaa Suupalta lauantaina 24. elokuuta kello 8. Matkaan pääset myös Pirkankoivun/Turrin linja-autopysäkiltä. Matkaamme Ylöjärven ja Kurun kautta Virroille, mistä jatkamme Alavuden ja Kuortaneen kautta Lapualle. Pidämme aamukahvitauon Virroilla ja olemme perillä Lapualla klo 11.

Tutustumiskohteemme Lapualla on kulttuurikeskus Vanha Paukku, joka on rakentunut Lapuan Patruunatehtaan entisiin tiloihin. Muistamme tehtaalla huhtikuussa 1976 tapahtuneen räjähdyksen, joka vaati 40 työntekijän hengen. Onnettomuuden jälkeen Patruunatehtaan toimintoja alettiin siirtää pois kaupungin keskustasta. Kaupunki osti tyhjilleen jääneet tehdaskiinteistöt ja ne saivat uuden elämän kulttuuri- ja yrityskeskuksena.

Teemme opastetun kierroksen kulttuurikeskuksessa. Tutustumme mm. Lapuan Patruunatehtaan museoon, Pyhälahden Valokuvaamomuseoon, Patruunagallerian ja Pohjanmaan valokuvakeskuksen näyttelyihin, Lapuanliikkeen museoon sekä käymme räjähdysonnettomuuden muistopaikkana toimivassa Pajakappelissa. Halukkailla on mahdollisuus käydä ostoksilla Lapuan Kankureiden myymälässä. Syömme lounasta Lapualla.

Seinäjoella teemme opastetun kierroksen kaupungin Aalto-keskuksessa. Käymme opastetulla kävelykierroksella Lakeuden Ristin kirkkoon, Seinäjoen kaupungintaloon, kaupunginteatteriin sekä Aallon kirjastoon, missä näemme maailman suurimman yksityisen Aalto-lasikokoelman. Tutustumme myös Apila-kirjastoon.

Viimeinen vierailukohteemme on entisen Törnävän sairaalan alueelle avattu sairaalamuseo. Siellä esitellään monipuolisesti sairaanhoidon historiaa.

Kotiin matkaamme kolmostietä pitkin Jalasjärven, Parkanon ja Ylöjärven kautta. Pidämme vielä kahvi- ja ostostauon Jalasjärven Juustoportilla. Pirkkalassa olemme noin klo 20.30.                                                                    

Retken hinta on 95 euroa, mistä Pirkkala-seuran jäsenet saavat 10 euron alennuksen. Retkelle ilmoittaudut seuran kotisivuilla www.pirkkalaseura.fi. Ilmoittautumiset -lomakkeella 6.5. alkaen tai Pirkkala-seuran toimistolla sen aukioloaikana keskiviikkoisin klo 13-18.

Lisätietoja matkanjohtaja Matti Pitkäseltä, puh. 050 382 1820 tai Pirkkala-seuran toiminnanjohtaja Arto Järviseltä, puh. 050 548 3925 arto.jarvinen(at)pirkkalaseura.fi