Mitä tykkäät ratikkataiteesta ja mihin haluaisit sitä Pirkkalassa ja Härmälässä? Mielipiteitä ja ehdotuksia kysytään nyt

Tampereella on toteutettu lähes 60 taideteosta ratikoihin ja niiden kulkureiteille.

TÄLLAINEN taideratikka lähti Tampereella liikenteeseen marraskuussa 2022. Nyt kysytään asukkaiden mielipiteitä ratikkataiteesta silmälläpitäen raitiotien laajentumista Pirkkalaan. Kuva Pasi Tiitola, Tampereen raitiotie

PIRKKALAAN voi nyt ehdottaa ideoita ratikkataiteen sijoituspaikasta ja luonteesta. Ratikan tekijät huomioivat mielipiteet toteutusvaiheessa. Olettaen, että Pirkkalan valtuusto tekee ensi syksynä myönteisen päätöksen raitiotien laajentamisesta Pirkkalaan.

Tampereen Ratikan taide -ohjelma on saamassa jatkoa, kun raitiotietä suunnitellaan jatkettavaksi Taysilta alueelta Linnainmaalle ja Sorin aukiolta Pirkkalan Suupalle.

Nykyisen ratikkareitin varrelta löytyy 58 taideprojektia, joiden tekoon on osallistunut 86 taiteilijaa

Tampereen Ratikan verkkosivuille on avattu kysely, jolla pyydetään asukkaiden mielipiteitä Ratikan taiteesta ja kysytään ehdotuksia taiteen sijoittelusta uuden reitin varrelle. Kysely on avoinna 21. tammikuuta asti.

RATIKKA Rantaperkiössä. Kuva Pirkkala-Linnainmaa -hankesuunnitelma ja WSP

”Haluamme kerätä asukkaiden mielipiteitä Ratikan taiteen kokonaisuudesta ja sen teoksista. Millaisia ajatuksia Ratikan taide on herättänyt ja onko teoksista joku erityisen mieluinen? Etsimme myös vinkkejä hyvistä paikoista sijoittaa uutta Ratikan taidetta Pirkkala-Linnainmaa -reitin varrelle, Tampereen Raitiotie Oy:n liikennepäällikkö Antti Haukka kertoo.

Osana käynnissä olevaa Pirkkala-Linnainmaa -raitiotien kehitysvaihetta laaditaan ratikan taiteen yleissuunnitelma, jossa määritellään taiteen paikat, tavoitteet ja teemat sekä käytännöt taiteen toteuttamiseksi.

Ratikan taiteen toteutus Pirkkala-Linnainmaa -raitiotien reitillä edellyttää myönteistä rakentamispäätöstä Tampereen ja Pirkkalan valtuustoissa lokakuussa 2024.

Kysely on avoinna Tampereen Ratikan verkkosivuilla ja siihen voi vastata anonyymisti.

Ratikan taiteen kokonaisuudesta vastaa Tampereen Raitiotie Oy, ja taiteen toteutusta koordinoi Frei Zimmer Oy.