Tiedätkö, mikä on tämän joulun vilkkain päivä menoliikenteessä? – katso ennuste ja vältä pahin ruuhka

Fintrafficista muistutetaan, että liikenne voi ajoittain jonoutua vilkkaimmilla väylillä ja siihen kannattaa varautua.

JOULULIIKENTEESEEN kannattaa varata aikaa ja kärsivällisyyttä. Kuva: Antti Jokinen

JOULULIIKENNE näkyy talvikauden liikennemäärissä selkeänä piikkinä. Liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin tieliikennekeskuksen joulunajan liikenne-ennusteiden mukaan menoliikenne alkaa pääteillämme näkyä jo perjantaina 22.12., jolloin liikenne lähtee vilkastumaan iltapäivällä.

Vilkkainta menoliikenteessä on aatonaattona lauantaina 23.12., ja liikenteen huipputunnit ajoittuvat klo 10–16 väliselle ajalle, pohjoisessa liikenne jatkuu vilkkaana myöhempäänkin. Liikenne on vilkkainta valtatiellä 3 välillä Helsinki–Tampere ja valtatiellä 4 välillä Helsinki–Heinola, kertoo Fintraffic tiedotteessaan.

Paluuliikenne alkaa maanantaina 25.12. iltapäivästä. Paluuliikenteen vilkkain päivä on tiistai 26.12. Tällöin liikennettä on perinteisesti valtateillä 3 ja 4 etelän suuntaan sekä valtatiellä 9 välillä Orivesi–Tampere.

”Vilkasliikenteisimmillä tieosuuksilla kannattaa varautua, että liikenne on ajoittain jonoutunutta. Menoliikenteen ajoittuminen osittain viikonlopulle jakaa liikennettä tänä jouluna kuitenkin myös eri päiville. Matkaa suunnitellessa kannattaa muistaa, että jouluna liikenteeseen vaikuttaa kaikkein merkittävimmin vallitseva keli- ja säätilanne. Tämän hetken ennusteiden mukaan kelitilanne on talvinen, joten ajetaan joululoman viettoon vallitsevat keliolosuhteet huomioiden”, toteaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta yksikönpäällikkö Eero Sauramäki tiedotteessa.

Poliisi valvoo tuttuun tapaan joulun meno- ja paluuliikennettä koko maassa. Huomiota kohdistetaan etenkin nopeuksiin, ajotaparikkeisiin ja rattijuopumukseen.