Lakko uhkaa pysäyttää Nyssen joukkoliikenteen jälleen torstaina

Useat ammattiliitot suunnittelevat torstaille lakkoja eri puolille maata.

TORSTAILLE suunniteltu lakko näkyy tällä tietoa myös Pirkkalan joukkoliikenteessä. Kuva: Sanni Harmanen

TAMPEREEN kaupunkiseudun joukkoliikenne Nysse kehottaa varautumaan suuriin häiriöihin joukkoliikenteessä torstaina lakon vuoksi.

Nysse tiedotti tiistaiaamuna, että Nysse-liikenne on keskeytymässä niin bussien, ratikan kuin junienkin osalta torstaina kello 2 alkaen perjantaihin kello 1.59 asti. Keskeytys koskee myös Pirkkalan joukkoliikennettä.

Useat ammattiliitot suunnittelevat torstaille lakkoja eri puolille maata, mikäli hallitus ei suostu liittojen kanssa neuvottelupöytään työelämään liittyvistä lainsäädännön muutoksista. Häiriöitä voi tulla joukkoliikenteen lisäksi esimerkiksi kouluruokailuihin ja Postin toimintaan.

NYSSEN liikennöitsijöiltä saaman tiedon mukaan linjat 37, 39 ja 86 (TKL), 43U (Luopioisten Linja) ja 95KUTSU (Valkeakosken Liikenne) liikennöidään normaalisti lakosta huolimatta. On mahdollista, että myös osa muiden linjojen vuoroista ajetaan töihin tulleiden kuljettajien ja esimiesten voimin.

Niin sanotut U-linjat eivät ole Nyssen tilaamaa liikennettä, ja niiden liikennöintiä voi tiedustella suoraan liikennöitsijöiltä.

Perutut vuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, jonne ne pyritään merkitsemään keskiviikkoon kello 16 mennessä. Oppaan tietoja päivitetään jatkuvasti vielä lakkopäivänäkin.

Viimeksi työtaistelu pysäytti Tampereen seudun joukkoliikennettä marraskuun lopulla JHL:n ja AKT:n lakkoillessa.

Juttua korjattu 13.12. klo 15.19: Viimeisessä lauseessa kirjoitettiin virheellisesti ATK:n lakkoilusta. Todellisuudessa kyse on AKT:sta.