Haikan lavalla voi törmätä tasavallan presidentin perheeseen – Ota talteen Pirkkalan juhannustapahtumat ja palvelujen aukioloajat

Juhannusta juhlistetaan Pirkkalassa 50-lukutapahtumassa ja Pappilan juhannusjuhlassa.

Ylöjärvellä asuva Juha Leppänen tuo The 50’s Midsummer Festivalin jälleen Haikan lavalle.
JUHANNUKSEN tapahtumakalenteri saa täydennystä Pirkkalassa, kun 1950-luvun musiikkiin ja kulttuuriin keskittyvä tapahtuma tekee paluun Haikan lavalle.

The 50’s Midsummer Festival -tapahtuma ehdittiin järjestää Pirkkalassa yhdeksän kertaa, ennen kuin tapahtuma siirtyi kahdeksi viime vuodeksi Ylöjärvelle Toivolan lavalle. Torstaina fiftarityylistä ja -esityksistä päästään jälleen nauttimaan Haikassa.

Pääesiintyjänä nähdään laulajana, näyttelijänä ja vuoden 1958 Miss Suomena tunnettu Pirkko Mannola. Huhtikuussa saatiin ikäviä uutisia, kun Mannola, 85, joutui jättämään silloisen kiertueensa väliin kasvohermohalvauksen vuoksi. Sittemmin Mannola on palannut esiintymislavoille, ja Midsummer Festivalin tuottaja Juha Leppänen kertoo hänen saapuvan suunnitellusti myös Pirkkalaan.

Vaan mahtaako paikalle saapua myös Mannolan puoliso, tasavallan presidentin isä Göran Stubb?

”Tietääkseni hän tulee, hän on kuskina”, Leppänen kertoo.

Mannolan esitys edustaa tapahtumassa suomalaista 50-lukulaista iltamakulttuuria. Lisäksi luvassa on rock’n’roll-meininkiä, vintage-autoja, näyttäviä fiftarikampauksia ja buffetin antimia.

JUHANNUSAATTONA perjantaina Pirkkalassa kokoonnutaan perinteiseen Pappilan juhannusjuhlaan. Juhannustunnelmaan virittäydytään kesäisillä lauluilla Väentuvan kansanlaulukirkossa kello 18 ja lippu nostetaan salkoon kello 19.

Illan päätteeksi juhlaväki kokoontuu Pyhäjärveen rantaan pieneen hartaushetkeen. Juhannuskokko sytytetään kello 20.30, jos sää vain sallii.

Näiden lisäksi Pappilassa järjestetään ohjelmaa koko perheelle, muun muassa puuhapisteitä, pihapelejä ja yhteislaulua. Herkkuja voi ostaa kahvilasta, ja mukaan suositellaan ottamaan oma muki juotavaa varten.

MONET Pirkkalan yritykset ja palvelut toimivat juhannuksena rajoitetuin aukioloajoin.

Pirkkalan molemmat apteekit ovat kiinni juhannuspäivänä eli lauantaina. Citymarketin talossa toimiva Itä-Apteekki palvelee juhannusaattona kello 9–13 ja sunnuntaina kello 12–18. Suupalla sijaitseva Pirkkalan 1. apteekki on auki juhannusaattona kello 9–13 ja sunnuntaina kello 11–15.

Pirkkalan terveysaseman vastaanotto ja puhelinpalvelu sulkeutuvat juhannukseksi torstaina kello 15. Pirkanmaan hyvinvointialueen laajat kiirevastaanotot palvelevat juhannuksen aikana kello 10-18. Pirkkalaa lähimmät laajat kiirevastaanotot sijaitsevat Hatanpäällä ja Nokialla. Kiirevastaanotolla asioidaan sellaisissa terveysvaivoissa, joissa oireet eivät uhkaa henkeä mutta vaativat kiireistä hoitoa tai hoidon tarpeen arviointia.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen Nyssen linjat liikennöivät sunnuntaiaikatauluilla perjantaina noin kello 16 asti. Linjat 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 50 ja 60 palvelevat sunnuntain aikatauluilla koko juhannuksen. Erityisaikataulut juhannusaaton iltapäivästä juhannuspäivän iltaan ovat voimassa linjoilla 4, 40, 70 ja 80Y. Sunnuntaina linjat liikennöivät jälleen normaalisti.

Pirkkalan kirjastot toimivat torstaina aattoaukioloajoin: pääkirjasto sulkeutuu jo kello 17 ja Nuolialan kirjasto kello 16. Perjantaina kirjastot ovat kiinni. Omatoimiasiointi toimii normaalisti.