Bussilakko laajenee ja pysäyttää joukkoliikenteen lähes kokonaan – Pirkkalalaisille tärkeällä linjalla saatetaan ajaa yksittäisiä vuoroja, myös paikallinen koululaislinja kulkee

TKL:n toimitusjohtaja Pekka Pirhonen kertoo, että linjalla 8 pyritään ajamaan torstaina yksittäisiä vuoroja, jos kuljettajia tulee töihin.

PIRKKALASSA saatetaan nähdä torstaina yksittäisiä paikallisliikenteen linja-autoja, vaikka lakko pysäyttääkin joukkoliikenteen lähes kokonaan Tampereen kaupunkiseudulla. Kuva: Sanni Harmanen

TAMPEREEN kaupunkiseudun torstaisesta bussilakosta on tulossa laajempi kuin aiemmin ennakoitiin. Käytännössä koko Nysse-alueen bussiliikenne on pysähtymässä huomenna torstaina.

Lakko vaikuttaa myös Pirkkalan kautta kulkeviin linjoihin.

Tampereen seudun joukkoliikenteestä vastaava Nysse tiedotti tiistaina iltapäivällä, että alkujaan ratikkaa ja Tampereen kaupunkiliikenteen (TKL) bussilinjoja koskenut lakko laajenee koskemaan myös yksityisiä liikennöitsijöitä. Lakossa on Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n lisäksi nyt myös Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto ATK:n jäseniä.

TAMPEREEN kaupunkiliikenne liikelaitoksen (TKL) toimitusjohtaja Pekka Pirhonen kertoo, että pirkkalalaisille tärkeällä linjalla 8 pyritään ajamaan torstaina yksittäisiä vuoroja, mikäli kuljettajia tulee lakon aikana töihin.

Pirkkalasta Härmälän ja Hatanpään kautta Tampereen keskustaan kulkeva linja 8 on Nyssen ruuhkaisimpia linjoja 7-linjan lisäksi.

”Lähtökohta on, että Nysse peruu kaikki vuorot, mutta yksittäisiä vuoroja lisätään reittioppaaseen sitä mukaa, kun miehitystä saadaan”, Pirhonen sanoo.

Pirhosen mukaan myös osa esimiehistä voi osallistua vuorojen ajamiseen.

Koululaisille hyvä uutinen on, että koululaislinja 39 Höökinmäestä Hyrsingin koululle, Suupalle ja Kirkonkylän koululle ajetaan lakosta huolimatta normaalisti.

Lähtökohta on, että Nysse peruu kaikki vuorot, mutta yksittäisiä vuoroja lisätään reittioppaaseen sitä mukaa, kun miehitystä saadaan.

Pekka Pirhonen

TAMPEREEN kaupungin joukkoliikennejohtaja Mika Periviita kertoo, että Tampereen kaupunkiseudulla ei ole ennen koettu yhtä laajaa joukkoliikenteen työntekijöiden lakkoa.

”Tilanne on siinä mielessä uusi. Mutta toivottavasti ihmiset löytävät lakon aikana myös vaihtoehtoisia kulkutapoja, kuten kimppakyytejä, tai pystyy tekemään etänä töitä”, Periviita sanoo.

NYSSEN mukaan lakon aikana ajetaan normaalisti TKL:n linjat 37, 39 ja 86 sekä Valkeakosken liikenteen linjat 47, 95A, 95X, 95R ja 95KUTSU eli Nyssykkä. Lisäksi muilta linjoilta saatetaan ajaa yksittäisiä vuoroja.

Tiedot lakon aikana ajettavista vuoroista ja linjoista voivat muuttua ja tarkentua keskiviikon ja torstain aikana. Nysse päivittää tietoa perutuista ja ajettavista vuoroista reittioppaaseen sitä mukaa kun tiedot tarkentuvat.

Lakko alkaa torstaina kello 2 yöllä ja jatkuu perjantaihin kello 1.59 asti.