Pääseekö Pirkkalassa itsenäisyyspäivänä hiihtämään ja luistelemaan? Näin vastaa liikuntapaikkamestari

Latuja on ehditty jo tehdä – ja myös tärvellä.

PIRKKALAAN on jo tehty latuja. Arkistokuva Kurikasta. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALASSA on näillä näkymin hyvät mahdollisuudet viettää itsenäisyyspäivää laduilla ja luistelukentillä. Kunnan liikuntapaikkamestari Kari Koskinen kertoi maanantaina, että latuja on jo tehty ja melkein kaikkien jääkenttien pitäisi olla luisteluvalmiita.

”Kirkonkylän jääkenttä on ainoa, missä töitä ei ole vielä aloitettu, ja lisäksi Haikan kenttä on huonossa kunnossa. Kirkonkylän kentällä työt voidaan aloittaa, kun sinne saadaan ensin valot ja vesi. Kyseessä on vielä niin uusi kenttä, että siellä ei vielä ole niitä”, Koskinen sanoo.

Kirkonkylän koulun kenttä on uudistettu koulun uudisrakennuksen valmistumisen jälkeen.

VAIKKA kuntaan on jo ehditty vetää latuja, on niitä valitettavasti ehditty myös tärvellä. Koskinen kertoo, että kaasulinjan ja Syrjän metsäautotien laduilla on käyty ajamassa moottoriajoneuvoilla.

”Se on nykyään jokavuotista, mutta ei yllättävää. Moottoriajoneuvoilla ajo tuhoaa latua aika pahasti”, Koskinen sanoo.

Ilkivaltaa on todettu myös Jasperintien alittavassa pienemmässä tunnelissa, josta on Koskisen mukaan tänä talvena löydetty ladulle vedettyjä puunrankoja. Ladulle yllättävään paikkaan laitetut esteet voivat pahimmillaan aiheuttaa vaaraa hengelle ja terveydelle.

Pirkkalan kunnan ylläpitämien latujen ja jääkenttien kunnossapidon tilannetta voi seurata kunnan nettisivujen latu- ja jääkartasta.

Pirkkalan jääkentät ja ladut

Jäädytettyjä ulkokenttiä Pirkkalassa on 21. Ne ovat kaikkien vapaassa käytössä, eikä niillä ole vakiovuoroja. Kenttien valot ovat päällä joka päivä kello 7–22, pois lukien Takamaan puistokenttä, jossa ei ole valaistusta.
Kunnan ylläpitämiä hiihtolatuja Pirkkalassa on noin 30 kilometriä. Niistä valaistuja on 7,9 kilometriä. Valot ovat päällä päivittäin kello 6–23.

Lähde: Pirkkalan kunta