DC Works Pirkkalasta on vuoden kummiyritys ja myös yritystä tukenut kummi on pirkkalalainen – ”Kummeihin voi luottaa”, kiitteli ministeri

DC Works Finland Pirkkalasta palkittiin Pirkanmaan Vuoden kummiyrityksenä. Palkinnon otti vastaan toimitusjohtaja Marko Husu (vas.). Palkittavana oli myös DC Worksin yrityskummina toiminut pirkkalalainen Heikki Ärrälä.

VAPAAEHTOISTEN yrityskummitoiminta juhli 30-vuotista taivaltaan Pirkanmaalla jakamalla kunnianosoituksia.

Yrityskummien juhlapäivänä julkistettiin Vuoden 2023 kummiyritys. Palkinnon sai muun muassa datacentereitä eli palvelinsaleja vaativiin olosuhteisiin suunnitteleva ja toteuttava kansainvälinen toimija DC Works Oy Pirkkalasta.

Huomionosoituksen vastaanotti yrityksen toimitusjohtaja Marko Husu.

Yrityksen toimialana on automaatio, koneasennus ja sähkötyöt hyvin vaativissa kohteissa, kuten teollisuuden datacentereissä. Yritys toimii kansainvälisesti ja on alansa ainoa toimija Suomessa.

DC Worksin yrityskummina on toiminut Heikki Ärrälä, pirkkalalainen yrityselämän asiantuntija ja yrittäjä. Hän on ollut pitkään mukana kummitoiminnassa vapaaehtoispohjalta.

KUMMITOIMINTA lähti Pirkanmaalla liikkeelle 30 vuotta sitten suuren laman keskellä Tampereen Hermiasta, kun joukko kokeneita yritysjohtajia kutsuttiin miettimään, olisi teknologiateollisuudesta Suomen pelastajaksi.

Juhlassa perjantaina Tampereella puhunut kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen kiinnitti huomiota edelleenkin jatkuvaan vapaaehtoistoiminnan voimaan.

”Se, että kummien toiminta on kasvanut näin tärkeäksi ja merkittäväksi asiaksi maakunnassa, on iso asia. Ei ole itsestäänselvyys, että yrityksen saavat näin merkittävällä tavalla tukea toiminnalleen, osaamista avukseen. Ja verkostonne koko on laaja.”

Yrityskummien keväällä ilmestynyt juhlakirja Kokemus auttaa on ministeri Ikosen mielestä kertomus nimenomaan yhteistyön voimasta.

”Kirja osoittaa konkreettisesti, miten paljon kokemuksella ja avunannolla on merkitystä. Yrityskummin rooli yrittäjälle on olla kumppani, jolla on oma kokemuksensa voimavarana. Yrityskummiin voi luottaa ja se on iso asia.”

”HYVINVOIVA yritys ei tuota vain taloudellisesti positiivisia vaikutuksia, se vahvistaa myös ihmisten arvoa ja tunnetta siitä, että he ovat osa menestystä”, pohti Ministeri Anna-Kaisa Ikonen yrityskummien juhlassa.

Ikonen on myös tänä syksynä alkaneen kaksivuotisen kuntakummi-hankkeen suojelija. Hankkeen rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö.

Kuntakummi-hankkeessa yrityskummien kanssa yhteistyössä toimivat maakunnan kuntien elinkeinotoimet ja elinkeinoyhtiöt, Pirkanmaan Yrittäjät ja sen paikallisyhdistykset haluavat yrityskummin jokaiseen maakunnan kuntaan.

Kuntakummi pääsee yrittäjiä lähelle ja saa heidät helpommin avun piiriin.

”Te olette olleet mukana, kun tehdään sukupolvenvaihdoksia, arkisissa haasteissa – niin kuin viimeaikaisten kriisien keskellä. Työnne on tuonut lisää työpaikkoja ja kasvattanut näin sosiaalisia verkostoja”, Ikonen totesi.