Pirkkalan kunta rakentaa ja suunnittelee nyt paljon vapaa-ajan hankkeita – eräs rahallisesti pieni kohde voi tuoda asukkaille kauan odotetun karkin

VAPAA-AIKAKESKUKSEN laajennus (kuva) Pirkkalan kuntakeskuksessa ja koulukampus vastapäätä sitä ovat kaksi Pirkkalassa ensi vuonna valmistuvaa isoa rakennustyömaata.

PIRKKALAINEN uutisoi vastikään seikkaperäisesti, mihin kaikkeen rakentamiseen Pirkkala käyttää ensi vuonna investointirahaa.

Muutos on merkittävä entiseen verrattuna, kun sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet hyvinvointialueelle. Pirkkala investoi nyt asumiseen, oppimiseen, varhaiskasvatukseen, elinvoimaan ja erityisen paljon vapaa-ajan palveluihin. Niihin liittyvät olosuhteet ja palvelut ovat kunnan uusi tehtävä.

Kuntakeskuksessa isot rakennusvuodet ovat ensi vuonna ohitse. Koulukeskuksen pitkällinen remontti ja väistötiloissa opiskelu jäävät historiaan koulukampuksen myötä. Osa tiloista otetaan käyttöön jo helmikuussa.

Vapaa-aikakeskuksen viereen on kohonnut iso laajennusosa. Se vastaa sisäliikunnan kasvaneeseen kysyntään kesälomien jälkeen.

Uimahallista tehdään vasta hankesuunnitelma, mutta sekin on iso uutinen. Jos Tampere ja Pirkkala toteavat Partolaan kuntien rajalle tehtävän hallin olevan toteuttamiskelpoinen hanke, niin kuntalaiset Härmälässä ja Pirkkalassa saavat vuosikausia himoitsemansa karkin.

Loukonlahteen kaavoitetun liikuntapuiston suunnittelu alkaa. Puisto nostaa Pirkkalan profiilia liikuntakuntana, kun sitä tulevina vuosina aletaan rakentaa vaiheittain.

Liikuntapalvelut ovat hyvinvointia ylläpitäviä, mutta niin ovat kulttuuripalvelutkin. Pirkkala-kampuksen auditoriosali ja Kirkonkylän koulun näyttelytilat vastaavat siihen tarpeeseen.

Sivistystä aiotaan lisätä Kalliomäen koulukeskushankkeella. Pakkalankulman kylkeen pellolle suunnitellaan isoa kompleksia, johon voi kuulua niin opetusta, päiväkoti, asumista kuin kirjasto, jonka on ajateltu muuttavan Nuolialan koulun aulasta Kalliomäkeen. Kirjastopalvelutkin ovat hyvässä kurssissa, kun kuntalaisten ruohonjuuritason palveluista puhutaan.