Lakko sulkee Pirkkalan bussimottiin torstaina – Nämä linjat eivät liikennöi

Pirkkalan ja Härmälän päälinja 8 ei liikennöi torstaina, myös linja 12 lakon piirissä.

BUSSILINJA 8 ei liikennöi torstain lakon aikana.

JULKISTEN ja hyvinvointialojen liiton (JHL) lakko pysäyttää kolmasosan Nyssen bussiliikenteestä torstaina. Lakko alkaa torstaina 23. marraskuuta kello 2 yöllä ja päättyy perjantaina kello 1.59.

Pirkkalassa kulkevista bussilinjoista jätetään lakon aikana ajamatta linjat 8, 12, 34 ja 36. Pirkkalan kuntakeskuksesta ei täten pääse lakon aikana suoralla yhteydellä Tampereen keskustaan.

Aiemmin Nysse tiedotti, että myöskään Pirkkalan linja 39 ei liikennöisi lakon aikana. Nyssen antaman uusimman tiedon mukaan kyseinen linja kuitenkin liikennöidään normaalisti.

Tampereen keskustasta Partolaan ja Härmälään ajavat linjat 30 ja 31 kulkevat.

MAINITTUJEN Pirkkalan linjojen lisäksi lakon piirissä ovat Tampereen kaupunkiliikenteen (TKL) liikennöimät linjat 6, 7, 17, 26, 28, 33, 35, 38, 41, 58 ja 82. Linjoilla 6 ja 41 liikennöidään ne lähdöt, jotka eivät ole TKL:n liikennöimiä.

Myöskään ratikan linjat 1 ja 3 eivät kulje lakon aikana.

TAMPEREEN kaupunkiseudun joukkoliikenne Nysse tiedottaa, että perutut bussi- ja ratikkavuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, jonne ne pyritään merkitsemään keskiviikkoon kello 16 mennessä. Tämän jälkeen reittioppaaseen lisätään ajettavia vuoroja sitä mukaa, kun liikennöitsijät näkevät töihin tulevien kuljettajien määrän.

Reittioppaan lisäksi perutut vuodot näkyvät Nyssen poikkeustilanteet-sivulla ja poikkeusinfossa X-viestipalvelussa (entinen Twitter). Mahdollisista kausilippujen hyvityskäytännöistä tiedotetaan Nyssen verkkosivuilla tilanteen päättymisen jälkeen.

Ammattiliitto JHL lakkoilee tällä viikolla eri puolilla maata. Lakoilla liitto osoittaa mieltä hallituksen leikkauksia vastaan.

Juttua muokattu 21.11. klo 12.07: Jutussa kerrottiin aiemmin, että linjat 37 ja 39 eivät liikennöisi lakon aikana. Pian jutun julkaisun jälkeen Nysse kuitenkin julkaisi päivitetyn tiedotteen, jossa kerrottiin, että linjat 37 ja 39 liikennöivät lakkopäivänä normaalisti.