Pirkkalassa on maakunnan ainut jäähalli, jossa ei ole joustokaukaloa. Nyt aloite hoputtaa hankkimaan sellaisen: ”Kunnan tuettava asiassa jäähalliyhtiötä”

PIRKKALAN jäähalliin halutaan joustokaukalo. Hankintaa ehdotetaan valtuustoaloitteessa.

VALTUUSTOALOITE ehdottaa Pirkkalan kuntaa hankkimaan jäähalliin joustokaukalon. Se on pehmeälaitainen peliareena, jossa pelaajat eivät loukkaa itseään niin helposti kuin vanhanmallisissa kivikovissa kaukaloissa.

”Pirkkalan jäähalli on Pirkanmaan ainoa halli, jossa ei ole joustokaukaloa. Koululaisryhmätkin käyttävät jäähallia, minkä vuoksi on ensisijaisen tärkeää, että halli on turvallinen ja terveyttä edistävä”, kokoomusvaltuutettu Katri Virkkunen toteaa 13. marraskuuta jättämässään aloitteessa, jonka allekirjoitti 25 valtuutettua.

Aloitteessa todetaan, että joustokaukalo vähentää tutkimuksen mukaan olkapäävammoja 60 prosentilla ja aivotärähdyksiä 80 prosentilla verrattuna kovalaitaiseen areenaan.

”Joustokaukalo lisää tuntuvasti jääkiekkoilevien lasten ja nuorten turvallisuutta”, aloite tähdentää.

Pirkkalan kunta omistaa Pirkkalan Jäähalli Oy:n. Aloite kysyy, onko halliyhtiöllä halua tai mahdollisuutta ostaa kaukalo lähitulevaisuudessa. Jos ei, niin kunta voisi rahoittaa hankinnan haluamallaan tavalla, esimerkiksi lainan takauksella tai osakeannilla.

ALOITE menee maanantaina 20. marraskuuta kunnanhallituksen pöydälle. Jatkovalmistelussa kunta selvittää, ryhdytäänkö kaukaloa hankkimaan.