Pirkkalassa on varattu ahkerasti aikoja influenssa- ja koronarokotuksiin – Tartuntatautilääkäri: ”Uskon, että saamme rokotettua väestön, joka rokotusta nyt tarvitsee”

Koronatartunnat ovat yleistyneet Pirkanmaalla viime viikkoina. Tuloksena on ollut ruuhkia maakunnan terveydenhuollossa.

PIRKKALAN terveyskeskus. Kuva: Sanni Harmanen

KORONAINFEKTIOT ovat yleistyneet Pirkanmaalla merkittävästi viime viikkoina, kertoi Pirkanmaan hyvinvointialue viime viikolla. Tämä on lisännyt koronarokotteiden kysyntää ja aiheuttanut terveydenhuoltoon ruuhkia.

Tartuntatautilääkäri Satu Sutinen Pirkkalan terveyskeskuksesta kertoo, että myös Pirkkalassa on varattu rokotusaikoja ahkerasti.

”Rokotteille on ollut kysyntää, ja teemme rokotusten kanssa parhaamme”, Sutinen sanoo.

”Uskon, että saamme rokotettua väestön, joka rokotusta nyt tarvitsee, eli riskiryhmiin kuuluvat.”

Hyvinvointialueen kotisivuilla kerrottiin maanantaina, että seuraavat vapaat rokotusajat olivat Pirkkalassa tulevana lauantaina.

KORONAROKOTUKSET annetaan samalla käynnillä influenssarokotteen yhteydessä. Maksuttomia influenssa- ja koronarokotuksia jaetaan tautien riskiryhmiin kuuluville. Heihin lukeutuvat esimerkiksi 65 vuotta täyttäneet ja henkilöt, joilla on perussairauksia.

”Kaikki, jotka saavat influenssarokotteen, eivät välttämättä tarvitse koronarokotusta. Mutta jos henkilö ottaa molemmat rokotukset, rokotteet annetaan samalla kerralla”, Sutinen kertoo.

Tartuntatautilääkäri muistuttaa, että sairaudet tulee potea rauhassa kotona, oli tauti mikä hyvänsä.

”Jos olet oireinen ja sairastat, jää kotiin sairastamaan. Se on kaikkein tärkein ohje tällä hetkellä”, Sutinen sanoo.

Rokotettaviin ryhmiin kuuluvat aikuiset voivat varata influenssa- ja koronarokotusajan Pirkkalan terveyskeskukseen verkossa (www.pirha.fi/rokotukset) tai puhelimitse (03 384 5024, ma-pe klo 14). Koululaisten ja opiskelijoiden rokotukset koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa, raskaana olevien ja alle kouluikäisten rokotukset neuvolassa.