Pirkkalan lukiosta valmistuu tänä syksynä viisi ylioppilasta ja Hatanpään lukiosta 16 – katso nimet!

Pirkkalan lukion rehtori Marjukka Suihko kertoo kirjoitusten sujuneen Pirkkalassa kaiken kaikkiaan hyvin.

SYKSYN ylioppilaskirjoitusten tulokset julkaistaan torstaina. Kuva: Anna Haapavaara

PIRKKALAN lukiosta valmistuu tänä syksynä viisi ylioppilasta ja Pirkkalan naapurista Hatanpään lukiosta 16. Syksyn ylioppilaskirjoitusten tulokset julkaistaan tänään torstaina.

Pirkkalan lukion rehtori Marjukka Suihko kertoo syksyn kirjoitusten sujuneen Pirkkalassa kaiken kaikkiaan hyvin.

”Meillä oli paljon abiturientteja, jotka aloittivat kirjoitukset tänä syksynä. Kokeet menivät hyvin sekä heillä, jotka valmistuvat nyt että heillä, jotka aloittivat urakan. Olemme oikein ylpeitä”, Suihko sanoo.

VALMISTUVIEN määrä Pirkkalan lukiossa on tänä syksynä huomattavasti pienempi kuin parina edellisenä syksynä. Syksyllä 2022 valmistui 19 ylioppilasta ja sitä edeltävänä 18. Tätä ennen syksyllä valmistuvien määrä on tyypillisesti ollut noin 5–8.

Suihko toteaa, että kirjoittajien määrä vaihtelee vuosittain. Yleinen trendi vaikuttaisi olevan, että yhä useampi venyttää lukiota yli kolmen vuoden mittaiseksi ja valmistuu kolmannen vuoden kevään sijaan vasta seuraavana syksynä. Tämä on Suihkon mukaan havaittu Pirkkalan lisäksi muuallakin.

”Kun juttelin Tampereen lukioiden ja muiden seutulukioiden rehtorien kanssa, hekin olivat havainneet trendiksi sen, että jatkavien määrä vain lisääntyy”, Suihko sanoo.

Opiskelijoiden tekemien suunnitelmien perusteella näyttää siltä, että seuraavana parina syksynä valmistuvia voi tulla Pirkkalan lukiosta taas isompia määriä.

Pirkkalan lukion syksyn 2023 ylioppilaat

El-Rabah Amir Ibrahim
Kalves Konsta William Sakari
Paju Taavi Aulis (yhdistelmätutkinto)
Tuomaala Elmer Otto
Wirén Joonatan

Hatanpään lukion syksyn 2023 ylioppilaat

Jokihaara Jimi
Karlson Dominique
Kiviranta Elisa
Lammi Venny-Kaisa
Leinonen Emmi
Lindstén Oona
Paasivirta Tinja
Penttilä Kiira
Piispanen Aale
Pyykkönen Henna
Pääkkönen Olivia
Salo Netta
Salo Roope
Sulunsilta Fanny
Toratti Olivia
Turunen Lenni

Pirkkalan lukion ylioppilasjuhla ja itsenäisyyspäivän juhla lukiolla (Urheilutie 11) ti 5.12. klo 13. Hatanpään lukion ylioppilasjuhla Hatanpään peruskoulun liikuntasalissa (Haapakuja 2) ti 5.12. klo 12.15.