”Hanke etenee” – tältä näyttää nyt Reipissä, johon on tarkoituksena rakentaa Kansainvälisen savusaunaklubin savusauna

Kansainvälisen savusaunaklubin Reippiin kaavaileman savusaunan tontilta on kaadettu laajalta alueelta puita.

KANSAINVÄLISEN savusaunaklubin suunnitteleman savusaunan on tarkoitus valmistua Pirkkalaan aivan Reipin vanhan saunarakennuksen läheisyyteen. Pyhäjärven rannan hanke on myöhästynyt alkuperäisestä aikataulusta.

REIPPIIN kaavaillun savusaunan paikalla on vielä hiljaista, mutta kaadetut puut kertovat Pyhäjärven rannalle kaavaillusta saunarakennuksesta. Suunnitelmana on, että Reipin vanhan saunan viereen nousee Kansainvälisen savusaunaklubin oma savusauna Sauhu.

”Hanke etenee”, Kansainvälisen savusaunaklubin puheenjohtaja Sami Kauhanen tiivistää ytimekkäästi savusaunaprojektin tämänhetkisen tilanteen. Kauhasen mukaan hanketta on viety kesällä eteenpäin, mutta hän ei halua toistaiseksi kommentoida projektin tarkempaa aikataulua.

PIRKKALAINEN kertoi aiemmin, että Kansainvälinen savusaunaklubi on vuokrannut alueen Reipissä Pirkkalan kunnalta 30 vuodeksi. Klubi sai Sauhulle rakennusluvun viime vuoden touko- ja kesäkuun vaihteessa. Vuokratontilla on rakennusoikeutta yhteensä 148 neliötä.

Yhdistys kaavailee Reippiin savusaunaa, johon mahtuisi 25–30 löylyttelijää. Savusaunan on tarkoitus palvella Kansainvälisen Savusaunaklubin jäsenien lisäksi myös muita savusaunomisen ystäviä.