Haussa hyviä edullisia liiketiloja Pirkkalasta

Heikkeneviä liiketiloja kannattaa ja pitääkin uusia, ja houkuttelevat tilat muodostavat osan kunnan vetovoimasta yrittäjien näkökulmasta. On vain muistettava kysyä, mikä on houkuttelevaa kenellekin.

PIRKKALAN keskustassa upouusia liiketiloja löytyy esimerkiksi uuden keskustakorttelin rakennuksista. Kuvassa liiketilojen ikkunoita viime kesältä. Kuva: Sanni Harmanen

JULKAISIMME viime viikolla Pirkkalan Suupalla toimivan pubiyrittäjän haastattelun. Pubin väki mietti, mitä paikan toiminnalle käy, kun nykyinen rakennus puretaan. Haastattelussa he nostivat esille myös liikekiinteistöjen uusimisen mahdolliset nurinkuriset seuraukset kunnan elinvoimalle: palvelut vähenevät, jos uusien liiketilojen hinnat ja koot karkaavat pienyrittä­jien ulottumattomiin.

Juttu on kiinnostanut ainakin verkkolehtemme lukijoita poikkeuksellisen paljon. Se saattaa kertoa siitä, että paikallisten yritysten asiat ovat pirkkalalaisille tärkeitä. Yrittäjien mietteet muistuttavat, että kolikolla on aina kaksi puolta. Esimerkiksi kuntakeskuksen elävyyden kannalta värikäs valikoima pikkuisia liikehuoneistoja voi olla lopulta arvokkaampi kuin muutama uutuuttaan kiiltelevä toimitila, ainakin jos jälkimmäiset ovat vaarassa jäädä tyhjilleen. Kunnantalon takana uusien kerrostalojen pohjakerroksissa liiketiloja on edelleen vapaana.

Toisaalta monet perinteiset palvelutkaan eivät välttämättä tarvitse yhtä paljon tilaa kuin takavuosina. Keskustakorttelin autokoulu ei esimerkiksi kaipaa neliöitä teoriatuntien pitämiseen, sillä teoriaopetus hoituu nykyään verkossa.

Heikkeneviä liiketiloja kannattaa ja pitääkin uusia, ja houkuttelevat tilat muodostavat osan kunnan vetovoimasta yrittäjien näkökulmasta. On vain muistettava kysyä, mikä on houkuttelevaa kenellekin.

Lue myös: ”Pelko persiis on, että milloin joutuu lähtemään…” – pirkkalalaisen pubin yrittäjä huolestui R-kioskin rakennuksen purkusuunnitelmista