Nuoret pitivät vaarallista kilpa-ajoa läntisellä ohitustiellä, nopeus jopa 176 kilometriä tunnissa – ”Ei pysty sakolla käsittelemään”, sanoo poliisi

Poliisilla oli poikkeuksellisen vilkas viikonloppu Pirkkalan liikenteessä.

Kuvituskuva: Seppo Kummala

TAMPEREEN läntisellä ohitustiellä harrastettiin viikonloppuna vaarallista kilpa-ajoa. Kahta nuorta kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta näiden ajettua huomattavaa ylinopeutta moottoritiellä Pirkkalan alueella perjantai-iltana kymmenen aikaan.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Panu Rautio kertoo, että kumpikin kuljettajista oli henkilöauton ratissa ja molemmilla oli kyydissään kaksi matkustajaa. Ensimmäiselle autolle poliisi mittasi keskinopeudeksi 176 kilometriä tunnissa satasen nopeusrajoitusalueella ja toiselle 150 kilometriä tunnissa.

”Kuulustelujenkin perusteella kyseessä oli jonkinmoinen kilvanajo”, Rautio sanoo.

Kuljettajat ajoivat moottoritietä Tampereelta päin Nokian ja Ylöjärven suuntaan. Poliisi havaitsi vaarallisen ajon normaalin liikennevalvonnan yhteydessä.

Epäillyt rikokset etenevät käräjäoikeuden käsiteltäväksi.

”Noin suuri ylinopeus tarkoittaa, että asiaa ei pysty sakolla käsittelemään”, Rautio toteaa.

PIRKKALAN viikonloppu oli Raution mukaan muutenkin poikkeuksellinen liikennetapausten suuren määrän suhteen. Alle 20-vuotiaiden mieskuljettajien hurjasteluja havaittiin moottoritiellä edellä mainitun kilpa-ajon lisäksi kolme, ja kaikissa niissä epäillään törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Yhdessä näistä tapauksista kuljettaja oli 17-vuotias, joka ajoi henkilöautoa poikkeusluvalla. Poliisipartio pysäytti kuljettajan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä liikennevalvonnan yhteydessä, kun auton nopeus oli kiihtynyt 170 kilometriin tunnissa satasen rajoitusalueella. Kyydissä oli kolme matkustajaa.

Rautio toivoo nuorten kuljettajien ymmärtävän, miten vakavasta rikosnimikkeestä on kyse. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta voi saada enimmillään kahden vuoden vankeustuomion.

”Toivotaan, että kun kelit muuttuvat tästä talvisemmiksi, niin myös ajokäyttäytyminen muuttuu. Alkaa olla vaativia kelejä jo ihan rajoitustenkin mukaan ajella ja pysyä tiellä. Jos noissa vauhdeissa vastaan tulee mustaa jäätä, auton hallinta heikkenee huomattavasti”, Rautio totesi maanantaina.

Juttua muokattu 31.10. klo 15.07: Lisätty Panu Raution viimeiseen sitaattiin tieto, että hän kommentoi kelejä maanantaina. Jutun ilmestymishetkellä tiistaina sää oli muuttunut Pirkkalassa jo huomattavasti talvisemmaksi.