Nysse vastaa: Hatanpään sairaalaan pääsee joukkoliikenteellä eri puolilta Tampereen kaupunkialuetta ilman vaihtoa

Kaikkia yhteyksiä ei pystytä rakentamaan kaikille käyttäjille vaihdottomaksi vaan joudumme suunnittelussa tekemään kompromisseja, kirjoittaa Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita.

HATANPÄÄN sairaalaan pääsee myös joukkoliikenteellä. Kuva: Sanni Harmanen

MARKKU LEHTINEN kirjoittaa Pirkkalaisen mielipidepalstalla (27.9.) Hatanpään sairaalan saavutettavuudesta joukkoliikenteellä.

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse suunnittelee ja toteuttaa joukkoliikenteen suunnittelua yhdessä asukkaiden kanssa, pyrkien samalla huomioimaan suuret käyttäjävirrat sekä käytettävissä olevan joukkoliikenteen rahoitustason.

Houkutteleva joukkoliikenne pohjautuu kilpailukykyiseen matka-aikaan sekä sujuviin matkaketjuihin. Kaikkia yhteyksiä ei pystytä rakentamaan kaikille käyttäjille vaihdottomaksi vaan joudumme suunnittelussa tekemään kompromisseja. Onneksi hyvällä suunnittelulla löydetään solmukohtia, joista vaihdot sujuvat hyvin.

HATANPÄÄN sairaalan alueelle tarjotaan vaihdottomasti linjoilla 13 ja 15 joukkoliikenneyhteydet eri puolilta Tampereen kaupunkialuetta.

Linjalla 13 tarjotaan Tesomalta, Ikurista, Lielahdesta, Santalahdesta, länsikeskustasta, Koivistonkylästä, Hallilasta sekä Hervannasta vaihdottomasti yhteys Hatanpään sairaalan pihaan.

Linjalla 15 taas tarjotaan Etelä-Tampereelta Multisillasta ja Peltolammilta sekä Länsi-Tampereelta Raholasta, Epilästä sekä Pispalasta keskustan kautta yhteys Hatanpään sairaalalle vaihdottomasti. Molemmat linjat liikennöivät Viinikanlahden kautta, jossa esimerkiksi linjoilta 8, 11, 12, 30 ja 31 pystyy samalta pysäkiltä vaihtamaan molemmille linjoille.

Nyssen linjastokokonaisuus on muuttunut merkittävästi ratikkaliikenteen käynnistymisen myötä elokuussa 2021. Tuolloin useampi Nyssen bussilinja siirtyi Hämeenkadulta keskustan kehälle, joko Satakunnankadulle tai Tampereen valtatielle. Muutoksen yhteydessä keskustaan muodostui uusia solmu- ja vaihtopysäkkejä kuten esimerkiksi Sorin aukio.

NYSSE tulee ottamaan käyttöön läntisen linjastokokonaisuuden kesästä 2024 lähtien. Tätä linjastokokonaisuutta on suunniteltu yhdessä asiakkaiden kanssa vuoden 2022 aikana. H-hetken lähestyessä Nysse tulee vielä tarkentamaan muutamilta osin tätä linjastokokonaisuutta.

Pirkkala-Linnainmaan ratikan jatkosuunnittelu käynnistyy syksyllä 2023, ja tavoitteena on, että Pirkkalan ja Tampereen valtuustoilla on valmius tehdä ratikan rakentamispäätös lokakuussa 2024. Mikäli ratikka päätetään rakentaa Pirkkalan ja Linnainmaan suuntaan, tullaan Nyssen siihen liittyvä muu joukkoliikennelinjasto suunnittelemaan yhdessä Nyssen asiakkaiden ja asukkaiden kanssa lähempänä ratikan käyttöönottoa.

Mika Periviita

joukkoliikennejohtaja

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse