Keräyslippaan kanssa kiertely voi olla ensikertalaiselle jännittävää – Pirkkalalainen Iira Hyytiäinen ja tamperelainen Marianne Lehtonen pääsivät perjantaina kokeilemaan vapaaehtoistyötä

Sarankulmassa toimiva Framery ja auttamissovellus Commu järjestivät hyväntekeväisyystempauksen, joka näkyi myös Pirkkalassa.

IIRA Hyytiäinen (vas.) ja Marianne Lehtonen olivat kumpikin ensimmäistä kertaa vapaaehtoistöissä perjantaina.

PIRKKALALAISELLA Iira Hyytiäisellä ja tamperelaisella Marianne Lehtosella oli perjantaina tavallisesta poikkeava työpäivä. Äänieristettyjä työtiloja valmistavalla Frameryllä työskentelevät Hyytiäinen ja Lehtonen kiersivät iltapäivällä pari tuntia Pirkkalan Citymarketissa keräyslippaiden kanssa.

Tampereen Sarankulmassa toimitilojaan pitävä Framery järjesti perjantaina hyväntekeväisyystempauksen yhdessä auttamissovellus Commun kanssa. Tempaukseen osallistui yli 60 Frameryn työntekijää. Vuorovastaava Hyytiäinen keräsi osto- ja tuotantosuunnittelupäällikkö Lehtosen kanssa lahjoituksia Kissojen katastrofiyhdistykselle. Toisaalla Frameryn väki esimerkiksi siivosi Tampereen puistoja ja kirjoitti kirjeitä alueen yksinäisille.

”Odotin tätä päivää kovasti. En ole koskaan ennen ollut vapaaehtoistyössä, ja kissat ovat lähellä sydäntäni”, Hyytiäinen kertoi marketin käytävällä.

Myös Lehtonen oli vapaaehtoistyössä ensimmäistä kertaa. Ihmisten lähestyminen keräyslippaiden kanssa tuntui hieman jännittävältä.

”Olen nyt ehkä vähän epämukavuusalueellani, mutta on hienoa päästä kokemaan, millaista tämä on”, Lehtonen sanoi.

KISSOJEN katastrofiyhdistyksen aktiivi Satu Hytönen oli iloinen auttavista käsistä.

”Olemme tosi kiitollisia Commulle ja Framerylle, että ne lähtivät tähän mukaan. Ruokittavat eivät nimittäin meillä lopu. Meillä on tällä hetkellä 70 kissaa, joista toimitiloissamme asuu noin 20 ja loput ovat ensikodeissa”, Hytönen sanoi.