Pirkkalan lentoasema valittiin vuoden 2022 lentoasemaksi – Kehuja keränneet muun muassa pysäköintijärjestelyt, turvatarkastukset ja alueellinen yhteistyö

Asiakastyytyväisyys lentoasemalla on ollut mittauksissa huippuluokkaa.

TAMPERE-PIRKKALAN lentoaseman asiakkaat ovat Finavian mukaan olleet erittäin tyytyväisiä asemaan. Kuva: Sanni Harmanen

LENTOASEMAYHTIÖ Finavia on valinnut Pirkkalan lentoaseman vuoden 2022 lentoasemaksi.

Finavian mukaan matkustajien asiakastyytyväisyys Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on huippuluokkaa. Lisäksi aktiivinen yhteistyö alueen toimijoiden kanssa on mahdollistanut sujuvat yhteydet maailmalle liikennerakenteen muutoksista huolimatta.

”Haluamme Finaviassa antaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalle Vuoden lentoasema -tunnustuksen ennen kaikkea vahvasta sidosryhmäyhteistyöstä ja asiakaslähtöisestä toimintakulttuurista”, sanoo Finavian lentoasemaverkoston johtaja Jani Jolkkonen tiedotteessa.

JOLKKOSEN mukaan Tampere-Pirkkalan lentoaseman liikennerakenne on muuttunut voimakkaasti, mikä näkyy muun muassa Air Balticin voimakkaana taloudellisena panostuksena ja reittien lisäyksenä.

Lentoasema on saanut erittäin hyviä arvioita Finavian lentoasemaverkoston asiakastyytyväisyysmittauksissa. Positiivista palautetta on tullut muun muassa turvatarkastuksesta ja pysäköintijärjestelyistä.

”Olen hyvin iloinen Tampere-Pirkkalan lentoaseman saamasta tunnustuksesta. Olemme tehneet paljon töitä lentoliikenteen kasvun ja sujuvan matkustajakokemuksen eteen ja sen seurauksena olemme tänä ja viime vuonna päässeet juhlimaan usean reitin avajaisia”, kertoo Tampere-Pirkkalan lentoasemapäällikkö Mari Nurminen tiedotteessa.

Pirkkalan lentokenttä

PIRKKALASSA sijaitseva Tampere-Pirkkalan lentoasema on niin sanottu yhteistoimintakenttä, jota käytetään sekä siviili- että sotilasilmailuun.

ASEMALLA järjestetään myös aktiivisesti lentokoulutusta.

VUONNA 2022 lentoaseman kautta matkusti 168 328 matkustajaa, joista 95 prosenttia oli kansainvälisten lentojen matkustajia.

ASEMALLA oli viime vuonna 23 454 lentoonlähtöä ja laskeutumista, joista kaupallisia lentoja oli 2 756.

Lähde: Finavia