Haluatko solmia uusia kaveruuksia? – Ystävätoimintaan tarvitaan vapaaehtoisia Pirkkalassa

SPR vetää Ystäväkurssin 12. syyskuuta. Arkistokuvassa Jaana Kallioluoma (vas.) ja Katja Alho olivat SPR:n Pirkkalan osaston muiden vapaaehtoisten kanssa jakamassa ystävänpäiväiloa K-Market Pirkanpojassa viime helmikuussa.

JOS omaa kyvyn kuunnella ja olla läsnä, on sopiva vapaaehtoiseksi ystäväksi. Ystävätoiminnan koulutus pidetään 12. syyskuuta Pirkkalan lukiolla.

Koulutuksellinen osuus on Punaisen Ristin pitämä. Mukana illassa ovat myös Pirkkalan seurakunta, Pirkanmaan muistiyhdistys ja Mannerheimin lastensuojeluliitto. Tarkoituksena on löytää uusia vapaaehtoisia erilaiseen ystävätoimintaan Pirkkalaan.

Ystävätoiminta on tarkoitettu kaikenlaisille ihmisille: nuorille, iäkkäämmille, opiskelijoille, perheellisille, yksineläjille, kaikille sukupuolille. Erityistaitoja ei tarvita tilanteessa, jossa ollaan ystävä toiselle.

KOULUTUSOSUUDEN jälkeen eri toimijat esittelevät omilla pisteillään toimintamuotojaan.

”Kurssilaiset voivat käydä tutustumassa kaikkiin tai vain haluamaansa tahoon ja valita, mihin ryhmään haluavat lähteä vapaaehtoiseksi”, SPR Pirkkalan osaston puheenjohtaja Jaana Kallioluoma kertoo.

Mihinkään ei kuitenkaan tarvitse sitoutua, vaikka osallistuu kurssille.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, minkä vuoksi ennakkoilmoittautuminen on toivottavaa viimeistään kurssipäivänä. Ilmoittautua voi myös Kallioluomalle.

Ystäväkurssi 12.9. klo 17–20, Pirkkalan yhteislukio Silmu, Urheilutie 11. Kurssi on maksuton.