Ensimmäinen risteilyalus rantautui Rantaniittyyn – tällaisia risteilyjä on Hopealinjojen toimitusjohtajan mukaan luvassa tänä syksynä

Polkupyöräilevä pirkkalalainen pääsi jo hyppäämään Hopealinjojen M/S Tammerkoski -aluksen kyytiin.

RISTEILY-YHTIÖ Hopealinjat suunnittelee Pirkkalan Rantaniitystä risteilyjä jo täksi syksyksi. Kuva: Jari Niemi/Hopealinjat

PIRKKALAN Rantaniittyyn tänä kesänä asennettuun laituriin ankkuroitui torstaina ensimmäistä kertaa risteilyalus, kun M/S Tammerkoski -alus seilasi rantaan aamupäivällä. Risteily-yhtiön Hopealinjojen toimitusjohtajan Mari Vuorisen mukaan yhtiö testasi alusten pysähtymispaikalla laituriin ajoa.

”Se on tehtävä ennen kun voidaan ottaa matkustajia kyytiin. Mihinkään laituriin ei viedä asiakkaita noin vain”, hän kertoo. Ennen ensimmäistä julkista risteilyä on esimerkiksi tutkittava, millaisia virtauksia paikalla on ja tehtävä alueesta luotausraportit.

Ensimmäinen rantautuminen Pirkkalaan sujui Vuorisen mukaan onnistuneesti. Hän hykerteleekin tyytyväisyyttään tuoreeseen laituriin.

”Laituri on vallan mainio. Ei muuta kun kovaa ajoa ja paljon liikennettä.”

HOPEALINJOJEN laivatoimenjohtaja Jari Niemi oli risteilyaluksen kyydissä, kun M/S Tammerkoski seilasi ensimmäistä kertaa rantaan Pirkkalassa. Myös hänen ensikokemuksensa Rantaniityn laiturista ovat positiivisia. Laiturialue voitiin Niemen mukaan todeta turvalliseksi, mutta yksi yllätys laivan miehistöä oli kuitenkin vastassa.

”Alusten kääntösäteen reunamilta löytyi merikartoissa näkymätön vaarallinen kari, jonka merkitsemistä olemme Pirkkalan kunnalle ehdottaneet”, Niemi kertoo.

Risteilytunnelmaa Rantaniitystä pääsi testaamaan aluksen miehistön lisäksi myös yksi matkustaja.

”Meillä oli yksi polkupyöräilevä pirkkalalainen kyydissä. Hän tuli kuvaamaan laivaa ja sanoimme, että tervetuloa kyytiin. Polkupyöräilijä pääsi laivan kyydissä Tampereelle.”

MERIKAPTEENI Aleksi Männistö kipparoi M/S Tammerkoski -laivan Rantaniityn laituriin yhdessä matruusi Niko Häkkisen kanssa. Kuva: Jari Niemi/Hopealinjat

SUUNNITELMAT ensimmäisestä Rantaniitystä järjestettävästä virallisesta risteilystä ovat toimitusjohtaja Vuorisen mukaan jo pitkällä.

”Ensi viikolla lyödään aikataulu lukkoon. Tapaamme kunnan edustajia ja kuuntelemme heidän toiveitaan neitsytristeilyyn liittyen”, Vuorinen avaa.

Kaavailuissa on, että Pirkkalasta voi hypätä Hopealinjojen suunnitelmien mukaan laivan kyytiin jo varsin nopealla aikataululla. Vuorinen lupaa, että ensimmäiset risteilyt järjestetään jo tänä syksynä.

”Tavoite on, että teemme muutaman Pirkkalassa pysähtyvän iltaristeilyn ja Sotkanvirran risteilyn.”