Ensimmäiset veneet ankkuroituivat Rantaniityn laituriin, ja risteily Pirkkalasta on suunnitteilla jo tänä vuonna – ”Olen varma, että saamme laivan täyteen”

Hopealinjojen toimitusjohtajan Mari Vuorisen mukaan tänä kesänä Rantaniitystä tullaan toteuttamaan ainakin jonkinlainen pilottiristeily.

ENSIMMÄISET veneet rantautuivat Rantaniityn uuteen laituriin sunnuntaina.

PIRKKALAN Rantaniittyyn asennettiin viime viikolla uusi laituri, johon innokkaimmat veneilijät ovat jo ehtineet ankkuroitua. Alueelle valmistuvan terassin rakennustyöt ovat edelleen kesken, mutta itse laituri on jo täydessä käyttökunnossa.

Läheisen Kahvila Seelan yrittäjä Petteri Soini oli paikalla todistamassa, kun ensimmäiset veneilijät rantautuivat uudenkarheaan laituriin.

”Moni epäröi, voiko laituria jo käyttää. Siksikin juoksin ihmisiä ja ohjeistin heitä. Tuli fiilis, että olisin saaristossa laivapoikana”, Soini nauraa.

Soinin mukaan laituriin poikkesi sunnuntain aikana kymmenkunta venettä. Parhaimmillaan laiturissa oli neljä venettä ja kaksi vesijettiä. Kahvilayrittäjän kuvauksen perusteella ihmiset suhtautuivat uuteen laituriin innostuneesti.

”Kaikki kommentoivat, että Pirkkalassa on vähän sellaisia paikkoja, joihin voi poiketa vesiteitse.”

Alkuperäisten kaavailujen mukaan Rantaniityn laiturin asennuksen oli tarkoitus tapahtua jo kesäkuun aikana.

AIVAN laiturin kupeessa sijaitsee erillinen terassialue. Sen rakennustyöt ovat vielä kesken.

MYÖS risteily-yhtiö Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorinen on laiturin valmistumisesta innoissaan, vaikka hän ei ole vielä ehtinytkään käymään paikan päällä Rantaniityssä.

”Jonkinlainen risteily tullaan varmasti tekemään”, hän miettii. Tänä kesänä suunnitelmissa on ainakin risteilyjen pilottikokeilu, mutta syksyn aikana Rantaniitystä voi olla luvassa yleisöristeilyjäkin.

Koska Hopealinjoilla on juuri nyt käynnissä kesän kiireisin sesonkiaika, Vuorinen ei uskalla vielä luvata ensimmäisen risteilyn ajankohtaa. Hän kuitenkin muistuttaa, että loppukesää ja syksyä on vielä runsaasti jäljellä. Myös tulevaisuuteen Vuorinen suhtautuu toiveikkaasti.

”Näemme laiturin tosi iloisena juttuna. Varmasti rakennamme muutaman erilaisen tuotteen meidän ryhmä- ja tilausmyyntiin. Olisi ihanaa järjestää esimerkiksi kastajaisristeily.”

”On sata vuotta siitä, kun Pirkkalassa on viimeksi ollut toimiva satama.”

KAHVILAYRITTÄJÄ Soinin mukaan Hopealinjoilla ja Seelalla on suunnitteilla risteilyihin liittyvää yhteistyötä.

”Olemme käyneet Hopealinjojen kanssa keskusteluja siitä, miten laituri hyödyttäisi ja elävöittäisi aluetta. Suunnitelmamme on, että Hopealinja ja Kahvila Seela järjestäisivät risteilyjä yhdessä”, Soini kommentoi. Hänen mukaansa on myös mahdollista, että Rantaniityssä järjestettäisiin myös jonkinlainen laiturin vihkijäistilaisuus.

”Olen jutellut tosi monen asiakkaan kanssa kesällä. Palaute on ollut mukavaa ja tunnelma odottava. Olen varma, että saamme laivan täyteen.”