Jo tänä kesänä saattaa päästä risteilemään Pirkkalasta Laukontorille tai Laukon kartanoon – Rantaniittyyn rakennetaan laituri, johon isommatkin alukset pääsevät pysähtymään

Hopealinjat on kiinnostunut risteilyjen järjestämisestä Pirkkalaan.

RANTANIITYSSÄ on entuudestaan vanha maihinnousupaikka, joka saa uuden laiturin rantautumisen helpottamiseksi.

PIRKKALAN kunta aikoo rakentaa Rantaniityn puistoon uuden laiturin. Kunnan yhdyskuntantekniikan päällikön Antti Reinikan mukaan laituri voisi olla paikallaan jo alkukesästä.

”Valmistelutöitä tehdään tällä ja ensi viikolla liittyen laiturin maatukeen ja muihin maatöihin. Itse laiturin asennuksen olisi tarkoitus tapahtua kesäkuun aikana”, Reinikka kertoo.

Tulevaan laituriin pääsevät pysähtymään pienten veneiden lisäksi isot sisävesialukset.

”Laituriin on tulossa seitsemän vierasvenepaikkaa. Laituri mahdollistaa myös Hopealinjojen alusten pysähtymisen”, Reinikka toteaa.

HOPEALINJOJEN toimitusjohtaja Mari Vuorisessa laiturisuunnitelmat herättävät suurta mielenkiintoa, vaikka hän odottaakin vielä tarkempaa tietoa laiturin yksityiskohdista ja valmistumisajankohdasta.

Voisimme kokeilla tänä kesänä esimerkiksi risteilyjä Laukontorille tai Viikinsaareen. Pirkkalasta voisi järjestää myös esimerkiksi konserttiristeilyjä Laukon kartanoon.
Mari Vuorinen, Hopealinjat

”Pirkkalaan rakennettava laituri on hieno asia. Olemme kiinnostuneita pohtimaan, voisiko olemassa olevilla laivareiteillä pysähtyä Rantaniityssä tai olisiko Pirkkalaan mahdollista rakentaa uutta reittiä”, Vuorinen sanoo.

Vuorisen mukaan toistaiseksi ollaan kuitenkin visiopohjalla. Kesän laiva-aikataulut on lyöty jo lukkoon, joten välttämättä vielä tänä kesänä luvassa ei ole ainakaan reittiyhteyttä Pirkkalasta Tampereelle. Jonkinlaisia pilottiristeilyjä saattaa kuitenkin olla tiedossa.

”Voisimme kokeilla tänä kesänä esimerkiksi risteilyjä Laukontorille tai Viikinsaareen. Pirkkalasta voisi järjestää myös esimerkiksi konserttiristeilyjä Laukon kartanoon. Sellaiset risteilyt toisivat lisäarvoa myös pirkkalalaisille”, Vuorinen suunnittelee.

TULEVA Rantaniityn isommillekin aluksille sopiva laituri on tarkoitus rakentaa näihin maisemiin Pirkkalaan. Kuva: Sebastian Stenvall.

Hänen mukaansa on harmillista, että Pirkkalassa ei ole aikaisemmin ollut rantautumispaikkoja isoille aluksille. Vuorisen aikana Pirkkalaan on ollut jonkin verran tilausliikennettä, mutta avoimia risteilyjä yhtiö ei ole Pirkkalan suuntaan liikennöinyt. Tulevaisuudessa tähän saattaa olla luvassa muutos.

”Kyseessä on ihana ja kaunis paikka, jossa on upea kahvila. Se olisi hieno uusi kohde tuoda ryhmiä, tehdä tilausliikennettä ja kokeilla myös reittiliikennettä.”

MYÖS läheisen Kahvila Seelan yrittäjä Petteri Soini on innoissaan tulevasta laiturista. Hän on ehtinyt yhdessä Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorisen kanssa alustavasti suunnittelemaan, miten laituria voisi tulevaisuudessa hyödyntää.

”Odottelemme kuumeisesti, milloin laituri asennetaan. Olen varma, että ihmiset löytävät laivaan, jos laiva tässä pysähtyy”, Soini toteaa.

Soinilla on jo mielessään, miltä tulevaisuus Rantaniityssä voisi näyttää.

”Meillä on tässä ulkona anniskelualue. Näen, kuinka laivaa odotellessa voisi juoda ulkosalla esimerkiksi lasillisen kuohuviiniä”, hän maalailee.