Pirkkalan koulukentällä alkaa muutosten lukuvuosi, kun kaksi koulua yhdistyy uudeksi

Ensimmäiset tilamuutokset odottavat jo nurkan takana.

VÄHÄJÄRVEN koulu muuttaa vuoden päästä Suupan uuteen koulurakennukseen. Havainnekuvassa Verso-koulurakennuksen ruokala.

ILMASSA on jälleen jännitystä, ylpeyttä ja liikutustakin, kun isommat ja pienemmät pirkkalalaiset jatkavat koulunkäyntiään tai aloittavat opintietään ensi viikosta alkaen. Esiopetus, peruskoulu ja lukio palaavat kesälomilta arkeen keskiviikkona 9. elokuuta.

Samalla kunnan koulutuksen historiassa kääntyy uusi lehti, kun kaksi koulua jää historiaan ja uusi aloittaa. Naistenmatkan alakoulu ja Suupanniityn yläkoulu yhdistyvät elokuussa hallinnollisesti uudeksi Vähäjärven yhtenäiskouluksi.

Oppilaille muutos ei näkyne isommin vielä syksyllä, sillä opetus jatkuu tutuissa tiloissa. Ensimmäiset tilamuutokset odottavat kuitenkin jo nurkan takana.

Vuoden päästä, syksyllä 2024, Vähäjärven koulun oppilaat aloittavat koulutyönsä Suupan kampuskokonaisuuden uudessa Verso-rakennuksessa. Muuttoa on tarkoitus tehdä vähitellen jo tätä ennen. Suunnitelmien mukaan ensimmäiset opetusryhmät siirtyisivät uuteen rakennukseen vuoden 2024 hiihtolomien jälkeen.

Näihin ryhmiin kuuluisivat keväällä saatujen tietojen mukaan kaksi kuutosluokkaa, yläkoululaisten käsityö- ja kuvataidetunnit sekä osa yläkoulun aineenopetuksesta.

Hallinnolliset muutokset, mutta varsinkin asteittainen muutto uusiin tiloihin, vaativat kärsivällisyyttä ja totuttelua niin lapsilta, opettajilta kuin vanhemmiltakin. Vieraiden paikkojen ja rutiinien opettelu voi olla jännittävää ja välillä raskastakin, mutta aina lopulta uudetkin asiat kesyyntyvät tutuiksi ja tavallisiksi.

Rentouttavia viimeisiä lomapäiviä koulujen väelle, ja hyvää lukuvuoden aloitusta!