Tältä Pirkkala-kampuksen uuden koulun luokissa näyttää nyt – Tulevaisuuden koululaiset ja eskarilaiset pääsevät värikoodattuun rakennukseen, jossa on yli 100 vessaa

Uuden koulukampuksen Verso-rakennuksen harjannostajaisia vietetään perjantaina.

OSA uuden koulurakennuksen luokista on jo pitkällä. Suupanniityn koulun rehtori Marita Intonen ja työmaan työnjohtaja Ari Jokinen tutustuivat luokkahuoneeseen, jonka ikkunoista näkee keskustakorttelin työmaalle ja lukiolle.

PIRKKALAN historian suurin rakennushanke on edennyt harjannostajaisten vaiheeseen.

Pirkkala-kampuksen uuden koulurakennuksen harjannostajaisia juhlitaan perjantaina muun muassa työmaan työntekijöiden, hankkeen suunnittelijoiden ja kunnan päättäjien kesken.

Ulkoa päin rakennus näyttää päivä päivältä valmiimmalta, ja enää yksi osa valtavasta uudisrakennuksesta on huputettu. Sisältä katsottuna näkymä on ristiriitainen: osassa rakennusta työt ovat jo hyvin pitkällä, osassa käytävät näyttävät vielä karuilta ja huonejako on kesken.

ERITAHTINEN eteneminen on tarkoituksellista, kertoo urakoitsija YIT:n työmaan vastaava työnjohtaja Ari Jokinen. Pisimmällä työt ovat A- ja B-lohkoissa, joihin on tarkoitus siirtää naapurikoulujen toimintoja jo vuoden 2024 hiihtolomien jälkeen.

Tuolloin Verso-uudisrakennukseen muuttavat Naistenmatkan koulun kaksi kuutosluokkaa, Suupanniityn yläkoululaisten käsityö- ja kuvataidetunnit sekä osa yläkoulun aineenopetuksesta.

KOULURAKENNUKSEN ruokala elokuussa 2022 (vas.) ja toukokuussa 2023. Vasemmanpuoleisessa kuvassa YIT:n Janne Korja ja Ari Jokinen.

KAMPUKSELLE perustettava uusi Vähäjärven koulu sulauttaa itseensä Naistenmatkan alakoulun ja Suupanniityn yläkoulun. Kokonaisuuden rehtoriksi ryhtyy Suupanniityn nykyinen rehtori Marita Intonen.

Millä mielin hän odottaa lähestyvää muuttoa?

”Mitä luulet?” Intonen sanoo ja nauraa. ”Hieman jännittää, miten kaikki tulee toimimaan. Mutta koululla kaikki ovat todella odottavaisin mielin. Pitkän projektin maali on jo näkyvissä.”

AUDITORIO elokuussa 2022 (vas.) ja toukokuussa 2023.

KAMPUKSEN B-osassa kierrellessä voi saada aavistuksen siitä, miltä luokissa ja käytävillä näyttää niiden valmistuttua. Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun Pirkkalainen vieraili viimeksi rakennuksessa elokuussa 2022.

Kolmikerroksinen koulu jakaantuu yhdeksään suurempaan osaan eli ”lohkoon” ja lohkot puolestaan pienen keskusaukion ja muutaman luokkahuoneen ”soluihin”. Luokkien seinät jäävät valkoisiksi, ja muutamaan luokkaan on jo saatu kaappeja, tussitaulut ja tekstiilimatot.

Käytäville väriä tuovat tiiliseinät ja keskusaukioille seinämaalit, jotka ovat eri värisiä rakennuksen eri osissa.

Ensimmäisen kerroksen ruokala avautuu näyttävästi kolmeen kerrokseen. Kunnan kulttuuriväen suuresti odottamassa auditoriossa voi jo nähdä, minne rakentuvat näyttämö ja nouseva katsomo.

Rakennuksen vastaanottotarkastus on toukokuun 2024 lopulla, minkä jälkeen kunta esimerkiksi kalustaa tiloja. Varsinainen koulutyö rakennuksessa käynnistyy syksyllä 2024.

Avaa gallerian kuvat isommaksi klikkaamalla.