Pirkkalalaisseuraa edustava Eino Kymäläinen, 12, suoriutui hyvin frisbeegolfin junioreiden MM-kisoissa – ”Oli tosi kivaa”

Kymäläinen sijoittui sarjassaan lähelle kärkikymmenikköä.

SÄÄ vaihteli laidasta laitaan Illinoisin Peoriassa, jossa Eino Kymäläinen osallistui frisbeegolfin MM-kisoihin. Kuvassa Eino Washington Parkin kentällä. Kuva: Ville Kymäläinen

PIRKKALAN Aviaattoreita edustava Eino Kymäläinen, 12, sijoittui junioreiden frisbeegolfin MM-kisoissa sijalle 11 omassa sarjassaan. Nokialla asuva Eino kilpaili 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien sekasarjassa, jossa oli 61 osallistujaa.

Lajin kattojärjestön Professional Disc Golf Associationin (PDGA) järjestämät kilpailut pidettiin Yhdysvaltojen Illinoisissa Peorian kaupungissa kesä-heinäkuun vaihteessa. MM-kilpailut käytiin kolmella radalla, joissa pelattiin yhteensä viisi kierrosta.

Junioreiden MM-kilpailujen osallistujat kutsuttiin näiden edeltävän kauden PDGA-kisamenestyksen ja niistä kertyneiden pisteiden perusteella. Ilmoittautumaan pelaajat pääsivät paremmuusjärjestyksessä.

NELJÄTTÄ kesää frisbeegolfia pelaava Eino kertoo olevansa tyytyväinen sijoitukseensa.

”Ensimmäinen tavoite oli, että pääsisin 15 parhaan joukkoon. Ja vähän toivoin sitäkin, jos pääsisin kymmenen parhaan joukkoon, mutta 11. sija on myös ihan hyvä”, Eino sanoo.

Hänen isänsä Ville Kymäläinen kehuu poikansa suoritusta.

”Viidestä kierroksesta neljä meni erinomaisesti ja yksi vähän heikommin, mutta sekään ei missään nimessä huonosti. Mielestäni tämä oli aivan superhieno onnistuminen, että pystyy arvokisassa heittämään jopa omaa tasoaan paremmin. Minä ja kaikki muutkin tukijoukot olemme tosi tyytyväisiä”, Ville Kymäläinen sanoo.

Oli tosi kivaa. Ei Suomessa ole noin paljon heittäjiä kisoissa.

Eino Kymäläinen

VIISI päivää kestäneet kilpailut olivat kova rutistus nuorille heittäjille paitsi kestonsa, myös sääolosuhteiden vuoksi.

Toiselle kisapäivälle 28. kesäkuuta tarkoitetut kierrokset jouduttiin siirtämään päivällä eteenpäin, sillä Kanadan metsäpaloista kaupunkiin kantautuneet savut tekivät ulkoilmasta haitallista hengittää. Kolmannen pelipäivän toinen kierros puolestaan viivästyi ukkoskuuron vuoksi.

LOPPUKESÄN Eino aikoo pitää taukoa kilpailuista ja käydä radoilla pelaamassa muuten vain. Matkasta jäi hyvät muistot.

”Oli tosi kivaa. Ei Suomessa ole noin paljon heittäjiä kisoissa”, Eino toteaa.

Hän miettii, että voisi lähteä ulkomaille kilpailemaan taas parin vuoden päästä. Myös isä Ville Kymäläinen uskoo, että Illinoisin kisat eivät jää Einon viimeisiksi arvokisoiksi ulkomailla.

”Tästä jäi varmasti kipinä ulkomaankisoihin, reissu oli tosi hieno. Ensi vuonna Eino siirtyy MJ15-sarjaan, jossa on mukana häntä muutamaa vuotta vanhempiakin pelaajia. Katsotaan, milloin seuraavan kerran lähdetään ulkomaille ja mihin silloin mennään”, Ville Kymäläinen sanoo.

Eino Kymäläinen oli toinen kahdesta suomalaisesta MM-kilpailuihin osallistuneesta. Suomesta oli tarkoitus lähteä kilpailuihin myös kolmas osallistuja, mutta Ville Kymäläisen tietojen mukaan hän joutui perumaan tulonsa.

Lue myös: Eino Kymäläinen, 12, sai muutama vuosi sitten äidiltään ensimmäisen settinsä frisbeegolf-kiekkoja – Tänä kesänä hän matkaa lajin MM-kisoihin Yhdysvaltoihin